Een pittig gerechtje? Ketjap Manis!

Ben jij ook zo weg van de Oosterse keuken met al die lekkere kruiden en pittige pepertjes? Dan is dit receptje misschien iets voor jou!
Vandaag deel ik met jullie hoe je deze ketjap- schotel bereid. Helemaal niet moeilijk en superlekker!



Ingrediënten : voor 4 personen

  • 2 kippenfilets
  • 2 chilipepers
  • currypasta
  • vissaus
  • 4  grote wortelen
  • 3 paprika's
  • klein bakje champignons
  • 2 courgetten
  • lente-ui
  • eventueel citroengras , maar dat kan je kiezen
  • arachideolie
  • soja saus
  • rijstnoedels of eiernoedels, wat je het liefste hebt.
  • een wokpan
Hoe gaan we te werk,

Laat om te beginnen wat olie heet worden in de wokpan. Begin met je chilipepers , look en ui aan te stoven , maar zorg dat de olie voldoende warm is! Als je citroengras gebruikt, kan je dat er ook al bijdoen. Vervolgens bak je de kip mooi aan, zodat deze een mooi bruin kleurtje krijgt.

De groentjes snij je het best in julienne, dat zijn fijne reepjes, zo bakken ze sneller en is het gerecht ook sneller klaar. Je doet ze erin , en  begint bij de groente die het langst nodig heeft, in dit geval zijn dat de wortelen.
Doe de currypasta erin als er nog niet te veel groenten in je wokpan zitten, zo is het makkelijker om er een sausje van te maken. Na de wortelen komen de champignons, courgetten en de paprika, hou de lenteui als laatste , want deze moet nog wat knapperig zijn.
Op dit moment kan je de noedels klaarmaken. Neem een pan met water en een tikje zout. Laat het water koken en zet het dan af voor je de noedels erin legt. Deze hebben niet veel nodig, en indien je ze in kokend water legt, worden ze veel te papperig.

Over de groentjes giet je een flinke scheut sojasaus, die maakt de saus ietsje zoeter, en wat vissaus. Vissaus fungeert hier als zout, dus wees voorzichtig , en proef steeds als je er wat indoet. Zo weet je zeker dat het gerecht niet te zout wordt.

Zijn alle groentjes mooi gaar? Doe er dan de lenteui bij en laat nog even stoven. Proef of er van alle kruiden voldoende inzit. De meeste noedels hebben maar een 4-tal minuten nodig. Het beste is om te kijken op de verpakking, daar staat de kooktijd altijd op vermeld.

Zo, alles is klaar! Schep je nu maar een flink bord op en enjoy!
O ja, indien je het echt spicy wil, laat de zaadjes gewoon in de chili's zitten, deze maken het gerecht nog pikanter.

Smakelijk!
xx Fien

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Volg me op Twitter : @Fientje__
Youtube : Fieneken1994
Laat gerust een reactie achter, die vind ik altijd fijn om te lezen!

Share:

2 reacties