Vegan Cacao Donut Holes.

Ja, ik ben hier weer hoor met mijn vegan desserten-gedoe, maar ik vind het nu eenmaal heel lekker, niks aan te doen! Vandaag toon ik jullie een recept dat ik voor het eerst zag bij Chocolate Covered Katie, een pagina die je zeker eens moeten bezoeken als je ook van (natuurlijke) zoetigheid houdt. Zij maakte er gewone donuts van, maar aangezien ik een beetje creatief moest wezen met het materiaal dat ik heb, werden het donut holes. Lees je even mee?

De Ingrediënten:


  • een halve theelepel azijn
  • 80 ml melk naar keuze (ik koos voor cashew melk van Alpro)
  • 1/2 tot 1 theelepel vanille extract, naar smaak
  • 15 gram plantaardige olie
  • 65 gram speltbloem
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 40 gram suiker naar keuze (bv. xylitol)
  • 1/8 theelepel zout
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • voor de topping: maple syrup en geraspte, donkere, vegan chocolade


Hoe ga je te werk?


Verwarm je oven voor op 150° Celcius. 

Meng in een kleinere kom de azijn, melk, vanille extract en de olie en meng goed. Zet het even opzij.

Meng in een iets grotere kom de smeltbloem bakpoeder, suiker, cacao poeder en het zout. Meng ook dit allemaal samen.

Meng de natte en droge ingrediënten samen tot het een mooi mengsel vormt, het zou ietwat lopender moeten zijn (dus geen koekjes-mix, eerder een nattere cake-mix)

Vet je donut-vorm, of in mijn geval, een muffin-vorm goed in zodat je donut holes er straks makkelijk uitkomen. Verdeel je mengsel, met dit recept heb je drie grote donut holes, al adviseer ik om een kleiner vormpje te eten, dit zijn nogal flinke rakkers (geen nood, ik heb ze wel alledrie in één keer opgegeten, woeps!).

Bak je donut holes een 8-tal minuten op 150° en hou ze goed in het oog. De holes zijn klaar wanneer een tandenstokertje of een mes eruit komt zonder nog iets van deeg op.

Laat ze afkoelen alvorens je ze uit hun vorm haalt.

Doop ze in maple syrup of in eender welke topping die jij lekker vindt. Ik besloot er nog wat geraspte chocolade over te strooien, 'cause #chocolate.Hoe heerlijk luchtig zien deze donut holes eruit?!
Mocht je dit recept namaken, laat het me dan zeker even weten! Het duurt een 5-tal minuten om het mengsel zelf te maken, dus het is een verwennerij die je in 1-2-3 kan maken. 


Zoete groetjes,


Fien. Tags:

Share:

0 reacties