Personal: Jezelf terug opladen (werk, school,...)

We hebben het allemaal wel eens moeilijk om onszelf te motiveren, of het nu op werk aankomt, school, je hobby. Omdat ik, net als ieder ander mens, hier ook wel eens mee worstel zet ik vandaag enkele dingen op een rij die ik doe om mezelf terug op te laden, tips en tricks,... Lees je even mee?

motivatie, jezelf opladen


Verwen jezelf een keertje - en dat kan op hele simpele manieren. Enkele voorbeelden: die warme kop chocolademelk waar je al lang naar verlangt, die ene lipstick die je zo graag zou hebben. Het zijn soms de kleine dingen die je kunnen opladen, al is het maar voor even.

Een frisse wandeling - ik heb het mezelf gewoon gemaakt om af en toe eens lekker te gaan wandelen, gewoon op mezelf. Dan kan je het beste nadenken over de dingen en kan je ook alles even makkelijker relativeren, ik althans. Heel makkelijk: ik probeer ook op de universiteit te voet van campus naar campus te wandelen. 

Sporten - Bij het sporten kan ik mijn hoofd helemaal leegmaken én motiveer ik mezelf om nog wat beter mijn best te doen, dat kilootje meer te heffen, dat level hoger te steppen. Het geeft me het gevoel dat ik iets bereikt heb en dat ik iets goed heb gedaan, het motiveert me om ook op andere vlakken het onderste uit de kan te halen. 

Een babbeltje slaan - Als het niet eens goed gaat kan je het beste er alles eens uitgooien. Praten met iemand die je kan vertrouwen kan enorm opluchten. Als een snik en een snotter daarbij hoort, so be it. Het heeft tenminste deugd gedaan. 

Controle - Dit is een stukje dat meer gericht is op school. Wanneer je een les gehad hebt, lees die dan die week of zelfs 's avonds nog eens na, hoe meer je iets herhaald, hoe beter het blijft hangen. Sleutel is om de lessen gewoon goed bij te houden zodat je voor de examens niet voor verrassingen komt te staan. Ik heb me enkele keren laten vangen en nu heb ik mijn lesje wel geleerd! Motivatie: een goed leven later, een job vinden die je graag doet, en psst,... we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we raken er dan samen ook wel door. 


Dit was echt de meest random post ooit, maar ik wou het toch even van me afschrijven. 

Hoe motiveer jij jezelf? 

Share:

5 reacties

 1. Wat een fijn artikeltje, wandelen is soms zo heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel ! Zelf kan ik nu wel een oppepper gebruiken eigenlijk ... Je moet gewoon blijven geloven in jezelf, jezelf doelen vooropstellen en er gewoon keihard voor gaan, welke tegenslagen je ook mag tegenkomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! ^^ Ik ga ook proberen wat vaker te gaan wandelen. Mijn hondje zal het alleszins geen slecht idee vinden! :D Wat ik ook leuk vind om mezelf op te laden is om eens een avondje een geizchtsmaskertje op te doen! Zalig! Goed boek erbij of youtube filmpjes en ik ben relaxed! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip: er staat nu oploden op de foto in plaats van opladen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ligt aan het lettertype! Het is wel degelijk een a :)

   Verwijderen