FOOD : PEPPE'S GENK

Een foodie in hart en nieren ruikt het lekkere eten al vanaf het moment dat hij/ zij een stad binnenwandelt. Zo duurde het niet lang vooraleer ik beide restaurants van de gerenommeerde Belgische kok, Peppe Giacomazza, in het vizier had. Om bij de ene, La Botta, een plaatsje te bemachtigen, dien je vooraf te verwittigen, bij de andere, Peppe's, kan je zo binnenwandelen. Kijk je even mee?

peppe's genk


De Italiaanse flair komt je tegemoet van zodra je het pand binnentreedt: de Italiaanse sfeer kan je opsnuiven, letterlijk en figuurlijk. Eerst kom je in het winkelgedeelte terecht, waar je kan snuisteren tussen al dat lekkers. Al snel spot ik het interieur dat me voor een goed uurtje volledig zou wegblazen: quotes op de muren, bestek dat gepresenteerd wordt in grote tomatenpurreepotten en steunen aan de stoelen in alle kleuren van de regenboog. 

Eens aan tafel staat er al een potje olijven op me te wachten - aanvalleeeen! - en de kaart wordt ons direct gepresenteerd. Kiezen is moeilijk, zeker als Italiaans bovenaan je lijstje staat en "Pasta" jouw tweede naam is. Lekker broodje met olie en een flinke toef peper - laat maar komen!

Uiteindelijk ging de boyfriend voor een Pizza Tonno, ik ging voor de cannelloni gevuld met ricotta en spinazie. Aangezien ik de laatste tijd minder vlees eet, was dit een ideale keuze. Je proeft direct de arbeid die in deze producten gekropen is en de liefde waarmee de ingrediƫnten werden bijeengesprokkeld en samengebracht tot een prachtig geheel. Niet te ingewikkeld, recht voor de raap en hemels lekker: toppie!


peppe's genk
De service: een dikke pluim.
Het eten: top.
De sfeer: oh ja, geweldig!

Bij een bezoekje aan Genk zeker de moeite waard en de ideale uitvalsbasis voor de foodies onder ons.Share:

0 reacties