Recept: Proteïne Eierkoeken.

We kennen het allemaal: een craving hier en daar, chocolade hier en daar - ik eet het nog steeds elke dag hoor! Om het toch allemaal een beetje binnen de perken te houden, ben ik regelmatig op zoek naar recepten die mijn sweet tooth verzadigd krijgen maar een beetje calorie-vriendelijker zijn. Zo stootte ik op dit recept van Meet Your Macro's, en ik moést het uitproberen. Lees je even mee? 


Benodigdheden:

 • 65 gr speltmeel
 • 35 gr whey (ik gebruikte chocolade whey proteïne poeder) 
 • 2 eieren
 • 10 gr kokosbloesem suiker of vanille suiker
 • 35 gr appelmoes light
 • 1,5 tl bakpoeder
 • snufje zout


Zo ga je te werk:

 • Verwarm je oven alvast voor op 180°.
 • Meng al je droge ingrediënten, behalve de suiker: meel, why poeder, bakpoeder en zout. 
 • Splits de eieren en klop je eiwitten stijf.  Voeg de suiker en de appelmoes bij de eiwitten, het mengsel moet nog vrij stijf zijn. 
 • Spatel je dooiers door je eiwitmengsel. 
 • Doe nu je droge ingrediënten bij de rest en meng voorzichtig. 
 • Verdeel het mengsel in 6 grote of 8 kleine eierkoeken. Je kan er nu nog aan toevoegen wat je wil: ik heb bij enkele ervan chocoladeparels toegevoegd, bij enkele andere gebruikte ik rozijntjes,... Je kan hier zo creatief in zijn als je zelf wil!En nu, bakken maar!

Tags:

Share:

0 reacties