F* the scale.

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik tegenwoordig zo goed als elke avond in de gym te vinden ben. Nu ja, "tegenwoordig", de laatste 15 maanden laat ons zeggen. Mijn lichaam heeft op deze korte periode toch een transformatie meegemaakt, zowel fysiek als mentaal, en.... ik weeg ... meer?! Lees even mee!Vrouwen zijn altijd een beetje terughoudend wanneer het over hun gewicht gaat, maar ik wil vooral met deze post laten zien dat de weegschaal vanaf nu je badkamer kan verlaten met een one-way ticket naar de container.

Ik begon aan mijn fitness avontuur zoals ik er links uitzag: slank, zo slap als een vod en mezelf alles verbiedend wat ik lekker vond. Gewicht: 60 kg.
Rechts is hoe ik er vandaag uitzie: nog steeds relatief slank, maar duidelijk met meer vormen en meer spiermassa. Gewicht: euh.... een aantal maanden geleden was dat 66 kg, maar ik durf erop wedden dat dat ondertussen meer kan zijn.


Hoe dan?!


Het grote voordeel van krachttraining is dat je het eten echt nodig hebt om door je training te komen, vooral als je zwaar traint. Ik had bijvoorbeeld nooit durven dromen dat ik vandaag de gewichten kan heffen die ik ook echt omhoog krijg. Ik denk dat ik op de linkse foto dagelijks 1400 calorieën binnenkreeg, wat absoluut niet voldoende zou zijn nu. Het aantal calorieën is eigenlijk iets dat meegroeit met de rest van je verhaal. Hoe meer spiermassa je kweekt, hoe meer eten er ook nodig is om die spiermassa in stand te houden én te vergroten. Ik denk dat ik vandaag de dag makkelijk rond de 2000 calorieën zit. 

Ook is het zo dat de verdeling van vet kan veranderen. Vroeger hield ik het grootste deel van mijn vet op mijn buik en mijn billen. Nu, met die billen heb ik niet zo'n probleem en dat is dan ook de plaats waar het nu vooral zit. Natuurlijk ben ik ook wat vet bijgekomen, het zou me verwonderen mocht het enkel 6-7 kg spiermassa zijn die ik ben bijgekomen, maar wat dan nog? Ik voel me veel beter dan op de linkerfoto, ik kan veel meer eten, en ik ben énorm blij met de manier waarop mijn lichaam evolueert.

Ik ben nog steeds dezelfde persoon dan op de linkerfoto, maar toch ben ik een stuk zelfzekerder over mezelf. 

En, zoals je ziet: lifting weights doesn't make women look bulky! ;)


Tot schrijfs!

Tags:

Share:

0 reacties