Mijn grootste onzekerheid.

Ik heb het hier bijna elke dag over make-up, beauty en alles wat daarbij hoort, maar ook ik heb natuurlijk deeltjes aan mezelf die ik minder mooi vind. Vandaag ga ik even de persoonlijke toer op en vertel ik jullie meer over mijn grootste onzekerheid.

Laten we direct to the point komen: het zijn mijn oren.

Toen ik nog kind was, vond ik dat alles nog vrij in proportie was: hoofd - oren - ogen,... Maar hoe ouder ik werd, hoe meer mijn oren enkele jaren voorop leken te lopen. Hou er rekening mee: dit is allemaal hoe ik het zie, je kent waarschijnlijk vast wel de situatie waarin iedereen zegt "Maar dat is niet waar!", dus. Toen ik mijn foto's liet nemen voor mijn Heilig Vormsel, vond ik ze énorm lelijk: én konijnentanden én flaporen. Ik kijk nooit nog naar die foto's, al wil ons mama ze per sé ophangen.


Is het jullie al ooit opgevallen dat ik nooit ofte nimmer foto's neem voor mijn blog met al mijn haar omhoog, en met mijn oren dus open en bloot. Jep, vanaf nu zal je daar waarschijnlijk dus wel op gaan letten. Ik draag nooit meer een haarstijl waarbij de vorm van mijn oren te zien zijn of dat iemand ze zou spotten. Ja, zo ver gaat het. En eigenlijk is dat wel een beetje stom voor mezelf. Ik zou namelijk heel graag van die leuke hoge paardenstaarten dragen en ik zou héél graag van die leuke updo's doen en er een filmpje rond maken, maar ik kan de "confrontatie", om het even heel dramatisch te zeggen, gewoon niét aan. En dit is dan nog een confrontatie met mezelf.


En dan komen we uit bij iets wat er nauw bij aansluit: wat met plastische chirurgie? Natuurlijk kan ik dit laten corrigeren, maar moet je je lichaam niet nemen zoals Moeder Natuur het voor je heeft geprepareerd? Tja. Ik ben ervan overtuigd dat het jouw lichaam is en dat je ermee moet kunnen doen of laten wat je wil. Een oorcorrectie is iets waar ik zeker en vast al heb over nagedacht, maar ik heb überhaupt geen idee of ik het ooit durf doen en of het er ooit van wat komen.Verdoezelen is voor mij nog even het codewoord, al heb ik binnenkort voor jullie een look klaarstaan waar mijn oren wel te zien zijn, maar hé, natuurlijk niet van vooraanzicht!

Hebben jullie ook van die onzekerheden?

Share:

1 reacties

  1. Als je ergens onzeker over bent, let je er bewust of onbewust meer op, waardoor het opvalt en de onzekerheid meer kan groeien ... Het valt waarschijnlijk mee :) Ik heb zoveel kleine dingetjes waar ik niet tevreden mee ben. Als ik het geld ervoor heb zou ik best wat dingen laten veranderen aan mezelf. Ik heb hier een (best botte) uitspraak over, liever nep mooi dan echt lelijk. Dan moet je wel het onderscheid kunnen maken of het nou aan je onzekerheid ligt, of dat het echt verbeterd zou kunnen worden.

    Je haar is trouwens een prachtige manier om de aandacht van je onzekere punt af te leiden! Zo mooi haar :D

    BeantwoordenVerwijderen