How To: Flatlay Fotograferen.

Wanneer ik een look fotografeer, vind ik het ook altijd erg leuk om er een flatlay van te nemen, voornamelijk om die dan op Instagram te posten. Het geeft een leuk overzicht van je gebruikte/ favoriete producten en ik vind het ook voor mezelf leuk zodat ik terug kan kijken welke producten ik met elkaar heb gecombineerd. Vandaag geef ik enkele tips voor een leuke flatlay foto! Lees je even mee?
makeup flatlay

makeup flatlay1. Neutraal.


Wanneer je een foto neemt van make-up, is de kans vrij groot dat er redelijk wat kleur in die foto zit. Daarom vind ik het prettig om de rest van de foto en de gebruikte materialen neutraal te houden. Ik neem bijvoorbeeld altijd een bleek/ wit doek, een soort fake schapenvel, en ik zet er dan een leuk, neutraal stoeltje op dat door het bokeh effect dan ook wat blurry wordt.


2. Geometrisch.


Ik vind het altijd leuk wanneer er een soort harmonie zit in de manier waarop de producten neerliggen, en dat ze bijvoorbeeld niet op een hoopje gegooid zijn. Daarom probeer ik grote voorwerpen/ lange voorwerpen aan één kant te schuiven en leg ik de kleinere producten dan ook even gestructureerd daarnaast of daaronder. Omdat ik werk met een rond stoeltje, is het even passen en zoeken, maar ik vind het resultaat toch altijd best mooi.


3. Kleur van het product.


Wanneer je je look samenstelt, hou je hier sowieso wel rekening mee, maar ik vind dat de kleuren van de verschillende producten ook wat bij elkaar moeten passen. Even een voorbeeld: ik neem een doosje van een higlighter met een beige achtergrond en roze details, dan kies ik een leuke roze lipstick voor daarbij, en hele lichte/ beige oogschaduw. Harmonie ziet er altijd erg rustig en mooi uit.


4. Stand camera.


Het is zeker even spelen met de stand van je camera, maar het mooiste is toch wanneer je van bovenaf fotografeert en wanneer de producten goed in het midden staan. Je kan even spelen met hele rechte foto's of een beetje diagonaal over de producten gaan hangen, waardoor je wel de symmetrie hebt in je foto, maar het er net even anders uitziet. makeup flatlay

makeup flatlay
Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker even achter in de reacties?

Share:

5 reacties

 1. Nuttige tips, ik probeer mijn fotografie te verbeteren dus dit is dan heel handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! ^^ Welk oogschaduw palette is dat? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is het Morphe Natural Beauty pallet, binnenkort volgt nog een review! :)

   Verwijderen
 3. leuke tips, ik vind altijd lastig om flatlay te fotograferen

  BeantwoordenVerwijderen