Tips voor lange nagels.

Enkele jaren geleden besloot ik dat ik korte nagels helemaal zat was en dat lange nagels mijn nieuwe obsessie werden. Dat is vandaag de dag nog steeds zo. Ja, 't is soms niet gemakkelijk om enkele dingen vast te grijpen, maar pot-vol-koffie, het ziet er toch érg mooi uit. Vandaag geef ik enkele tips en vertel ik ook wat over mijn nagel-historie. Lees je even mee?

Toen ik in mijn eerste jaar unief zat, begon ik ook met bloggen en Youtube filmpjes maken en kijken. De eerste video die ik ooit keek was er eentje van JulieG713 - wie kent haar nog? - en zij maakte toen vooral video's over nailart. Ik ben daar nooit een kei in geworden, maar het wekte wel mijn interesse voor nagels.

Wanneer ik in het begin mijn nagels wou laten groeien, ging dat met vallen en opstaan. Ik had ze altijd geknipt met de nagelknipper, en blijkt dat mijn nagels toch eigenlijk vrij zwak waren om mee te beginnen.

Een jaar later probeerde ik voor het eerst gelnagellak die je moest drogen met een lamp, en o jee, dat heeft mijn nagels hé-le-maal verwoest. Gelnagellak zonder lamp is dan weer geen probleem. Ik deed alles op de juiste manier en reinigde mijn nagels zoals het moest, maar het mocht niet baten. Mijn nagels zouden letterlijk van mijn vingers gevallen zijn mocht dat kunnen, want ze waren énorm zwak en scheurden van het minste helemaal in.


De laatste maanden heb ik eindelijk een routine gevonden die voor mij werkt en waardoor mijn nagels mooi lang blijven. Even overlopen!

 • Gebruik een vijl in plaats van een nagelknipper. Een nagelknipper lijkt voor mijn nagels veel te hard te zijn, een vijl is veel zachter. Ik gebruik een standaard vijltje van kunststof, maar wel eentje waar er een héle harde kant aan zit. Met die harde kant vijl ik enkel mijn nagels een beetje bij om ze in te korten. Ik buff nooit de bovenkant van mijn nagels, polijst ze niet met gelijk welk product. Enkel en alleen inkorten met een harde vijl is de boodschap.
 • Vervolgens draag ik altijd een base coat wanneer ik mijn nagels lak, en mijn favoriet van het moment is de Rimmel Base & Top Coat. Deze legt een hele fijne beschermlaag over mijn nagels en zorgt ervoor dat mijn nagellak een weekje mooi blijft.
 • En verder: helemaal niéts.


Ik weet dat het volgens veel mensen opportuun is om je nagels regelmatig in te smeren en te behandelen en wat weet ik nog allemaal, maar voor mij lijkt dat allemaal niet te helpen. Mijn nagels worden er juist slapper van en ze breken dan heel makkelijk af. Het enige wat ik doe is handcrème smeren om de droge plekjes weg te werken, maar voor de rest gebruik ik helemaal niets. 


Nagellakremover is nog zoiets: aceton zou uit den boze zijn. Ik begrijp helemaal dat dit je nagels kan beschadigen, maar om heel eerlijk te zijn gebruik ik al maanden een standaard nagellakremover van Kruidvat met aceton en mijn nagels zijn nog nooit zo sterk en egaal geweest.Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker achter in de reacties! Mocht je nieuwsgierig zijn, ik draag op deze foto de Essie nagellak in de kleur "Bond with whomever", jammer genoeg komt deze uit een LE en is hij dus niet meer verkrijgbaar.

Share:

5 reacties

 1. Ik probeer wel meestal te vijlen, maar als mijn nagels ECHT te lang worden of er zitten er een paar bij die korter zijn dan knip ik ze gewoon allemaal weer kort en begin ik opnieuw. Soms vallen ze gewoon echt niet meer te redden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herome heeft een super fijne nagelverharder! Dit zijn echt goede tips, als ik me er allemaal aan houd krijg ik ook echt mooie lange nagels. Die van jou zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook al vaker gehoord dat vijlen veel beter is dan knippen. Dat laatste zou splijten in de hand werken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze net weer een stuk korter geknipt en bijgevijld. Mijn tip is om vooral geen afwas te doen en niet veel met papier/karton te werken.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij heeft het enorm geholpen om zo weinig mogelijk in water bezig te zijn. Dus enkel douchen en paar x per dag handen wassen maar verder echt altijd handschoenen aan voor afwas en schoonmaken. En vijlen natuurlijk, dat doe ik met een glasvijl :)

  BeantwoordenVerwijderen