Review: Morphe Brushes 06F Pressed Powder Palette.

Morphe Brushes, een merk waar ik al enorm veel over gehoord en gezien had, maar dat ik tot nu toe zelf nog niet had geprobeerd. Enkele weken geleden besloot ik daar verandering in te brengen en bestelde ik dit Morphe Brushes Pressed Powder Palette - een palette om je gezicht mee te contouren. Lees je even mee?


morphe brushes 06F pressed powder palette reviewIk was eigenlijk op zoek naar een pallet waar ik mee kon leren contouren. Ja, ik gebruik elke dag bronzer en shape er wel wat mee, maar ik had me nog niet gewaagd aan het hele "lichte kleur onder de ogen" en "assige kleur in de contouren".


Het Morphe Pressed Powder Palette bestaat uit 6 kleuren en bevat in totaal 81 gram product. Je hebt eerst de 2 lichtste kleuren: eentje met een gelige ondertoon en eentje met een peachy ondertoon; dan heb je een meer roze kleur en een brons-gelige kleur, en als laatste heb je de 2 kleuren om schaduw aan te brengen. Door de diversiteit aan kleuren is dit pallet geschikt voor elke huidskleur, dus testen die handel!


Eerst en vooral was ik erg onder de indruk van de pigmentatie. Elke van deze kleuren is goed gepigmenteerd en er moet geen enkele onderdoen voor een ander kleurtje. Dat vind ik toch wel heel belangrijk, aangezien ik het altijd spijtig vind dat 1 of 2 kleuren de kwaliteit naar beneden haalt.
morphe brushes 06F pressed powder palette review

morphe brushes 06F pressed powder palette review

morphe brushes 06F pressed powder palette reviewResultaat:


Ik moet zeggen dat ik vooral 2 kleuren gebruik: de lichtste (in de linkerbovenhoek) en de 3de kleur op de bovenste rij (in de rechterbovenhoek). De 2 middelste kleuren, daar heb ik nog niet echt een gebruik voor gevonden en de laatste kleur is voor mij erg warm om als contour te gebruiken, vandaar ook dat mensen met verschillende huidskleuren gebruik kunnen maken van dit product. Deze zomer, wanneer ik enkele tinten donkerder ben, zal ook de laatste kleur waarschijnlijk meer gebruikt worden en de tweede kleur op de onderste rij kan dan mooi dienen om de contour te blenden, voor nu ben ik een beetje té bleek. *Waar is die zelfbruiner gebleven?*


De lichtste kleur breng ik aan onder mijn ogen en op punten die ik meer naar voren wil brengen, de assige kleur breng ik aan net onder mijn jukbeenderen en aan mijn slapen, en een tikje om mijn neus te contouren. De kleuren blenden heel gemakkelijk uit en zijn beginner-proof! (referentie: op onderstaande foto draag ik geen blush of bronzer, enkel dit pallet en de The Balm Mary-Lou Manizer + ik heb in dit artikel geen swatches op mijn arm gemaakt, omdat ik vind dat het er op het gezicht betrouwbaarder uitziet + de 2 lichtste kleuren zie je amper op je arm)
morphe brushes 06F pressed powder palette review


Ik ben echt heel blij dat ik dit pallet in huis heb gehaald. De pigmentatie is goed, het pallet levert een goede prestatie en het prijsje, een 20-tal euro, valt ook nog eens reuze mee! Het enige nadeel vind ik dat het grote vlak niet opgevuld is met een spiegel, want dat had echt een héle goede zet geweest. Het pallet is onder andere te verkrijgen bij The Make Up Spot!
Share:

4 reacties

 1. Ziet er goed uit! Ik heb mij nog nooit aan contour gewaagd, ik ben altijd bang dat het te veel zou opvallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een mooi palette! Ik volg Morphe op Instagram en ze plaatsen altijd zo mooie foto's ook. Echt dol op dit merk. Zou er graag ook iets van willen bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg! Ik heb sinds kort ook iets van Morphe, het Soul of Summer palette. Echt lieeeefde gewoon! Ik wil dus zeker nog meer producten van het merk proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prijs valt mee en het ziet er super uit! Goed te zien op de foto. Handig artikel!

  BeantwoordenVerwijderen