DIY: Velvet Choker Ketting.

Vandaag stap ik helemaal buiten mijn comfort-zone en heb ik voor jullie een DIY in elkaar gestoken! Choker kettingen zijn de laatste tijd he-le-maal hot, maar voor ik besloot of ik er eentje zou aanschaffen, wou ik eens proberen om het zelf te maken. Een velvet choker maken blijkt helemaal niet moeilijk te zijn en met enkele spulletjes snel afgehandeld te zijn. Lees je even mee?

Wat heb je nodig?

  • Zwarte vilt: meet de omtrek van je hals af en knip die cm's af. De ketting zelf is bij mij 3 cm breed. Knip ook nog 2 smalle reepjes af die 0,5 cm breed zijn, dit wordt het touwtje waarmee we de ketting zullen vastmaken achteraan
  • Een charm. Dit kan werkelijk alles zijn. Ik heb dit van een armbandje geprutst dat ik niet meer draag. 
  • Zwart garen en een naald. Hoe ga je te werk?


Het makkelijkste is om eerst alle onderdelen uit te knippen zodat je alles klaar hebt liggen. Je kan dit doen met een schaar, maar een speciale roller om stof te snijden werkt veel preciezer. 

Ga vervolgens verder met het bevestigen van je touwtjes. Als je het heel fancy wil doen kan je dit doen met speciale spulletjes om juweeltjes te maken, maar ik wou het zo makkelijk mogelijk houden. Meet drie centimeter van je koordje en leg dat stukje over de ketting zelf. Zo kan je het makkelijk vastnaaien met enkele simpele steekjes. Deze hoeven niet precies te zijn aangezien je toch zwart garen gebruikt op een zwarte stof. Doe dit aan beide kanten zodat je touwtjes bevestigd zijn aan je ketting.

Zoek dan het midden van je ketting en geef er 1 steekje in. Zorg ervoor dat het steekje aan de mooie kant zit en het draadje er achteraan uithangt. Rijg je charm aan je draadje zodat-ie met de goede kant naar voren zit en maak hem goed vast met enkele knoopjes.


Zo, Klaar is Kees! In nog geen 10 minuten heb je je eigen velvet choker af!


Ga jij dit uitproberen? Laat het me zeker even weten!

Share:

1 reacties