Food Friday: Zelfgemaakte Granola.

Er staan werkelijk honderden recepten op het internet om zelfgemaakte granola te prepareren, maar ik denk dat ik toch wel het meest eenvoudige recept ooit heb samengesteld. Met dit recept geef ik ook de aftrap van een nieuwe reeks op mijn blog: Food Friday! Ik ben een echte foodie, en ik deel dan ook maar wat graag mijn recepten: de gezonde, en af en toe ook de minder gezonde - yolo! Lees je even mee?Wat heb je nodig?


 • 100 gram notenmengeling (cashews, walnoten, amandelen,...)
 • 100 gram havermout
 • Enkele eetlepels chia zaad
 • 30 ml agave siroop of honing


Hoe ga je te werk?


 • Verwarm de oven alvast voor op 175°C.
 • Neem een bakplaat en leg er een bakpapier van dezelfde grootte op, zo ligt dit al klaar!
 • Plet de noten in kleinere stukjes. Dit hoeft helemaal niet precies, kleine en grote stukjes maken het net lekker!
 • Gooi de noten, de chia zaden en de havermout in een kom.
 • Voeg de agave siroop of de honing toe, dit mag je zelf kiezen (je kan ook de helft van beiden doen), maar geleidelijk. Voeg een lepeltje tegelijk toe en meng het goed onder je mix. Blijf dit doen tot de mix semi aan elkaar plakt. Je wil gewoon dat alles een mooi laagje heeft.
 • Spreid de mix uit over de bakplaat zodat het mooi egaal verdeeld is. Zet de mix in de oven, ongeveer 10 minuutjes op 175°, maar blijf het regelmatig controleren. De mix moet een goudbruine kleur krijgen, maar alles wat verder gaat dan dat zal aangebrand smaken.
 • Haal de mix uit de oven en laat voldoende lang afkoelen. Presenteer het vervolgens in een mooie bewaarpot en je bent klaar!Ik eet deze zelfgemaakte granola elke morgen bij mijn yoghurt, en eerlijk is eerlijk, ik grabbel ook soms eens in de pot wanneer ik een klein hongertje voel opkomen! Smakelijk!


Tags:

Share:

1 reacties