Zelfvertrouwen zonder een gebruinde huid?

Vandaag wil ik het even hebben over body confidence, want dat is toch iets waar iedereen wat mee worstelt, of ze het nou toegeven of niet. Het is ook niet alleen iets waar vrouwen het lastig mee hebben, ook mannen hebben wel dingen aan zichzelf die ze niet zo mooi vinden, al zullen zij dat waarschijnlijk net iets moeilijker toegeven. Nu, de zomer is net voorbij en mijn huid ziet er al bijna terug zo wit uit als in de winter. Wat doet dat met je zelfvertrouwen? Lees even mee!


Er zijn mensen die zich elke week een bruin kleurtje aanmeten, zij het door een zonnebank of met een crèmepje. Nu, de zonnebank, die laat ik sowieso links liggen, voor obvious reasons. Een zelfbruiner, daar heb ik me dan wel al aan gewaagd, in de vorm van een geleidelijke zelfbruiner van St. Tropez (voor een echte mousse voel ik me dan weer ietsjes te lomp).

Is dat een oplossing, die zelfbruiner? Wel, hier is mijn mening. Ik vind het echt aangenaam om mijn benen, die van zichzelf echt niet bruin worden een beetje een gezond kleurtje te geven in de zomer, maar het grootste probleem: enkele dagen later is het effect weg, of moet je weer scrubben en het hele verhaaltje van vooraf aan aanvatten. En dat vind ik nou een heel gedoe. Er zijn mensen die zonder problemen dit 2 of 1 keer in de week doen en dat het hele jaar door, maar dat heb ik er net niet voor over denk ik. Leuk voor een feestje, maar voor everyday, neen. Hiermee wil ik trouwens niet zeggen dat het niet mag hoor, dat is iedereen zijn persoonlijke keuze! (Dit is gewoon wat ik hiermee ervaren heb)

Nog iets wat een beetje nadelig is aan de zelfbruiner: wanneer je het eraf haalt of wanneer het product eraf gesleten is, krijg je als resultaat toch gewoon je eigen kleurtje terug, en ergens ben ik zo iemand die wel wat gelooft dat het kleurtje die je van jezelf hebt ook echt een kleurtje is dat bij jou past en dat jou aangemeten is door Moeder Natuur. Een ietwat melige uitleg, ik geef het gerust toe, maar zo voel ik het toch een beetje aan.


Ja, mijn benen zijn terug van zichzelf vrij bleekjes, maar hé, dat is dan de kleur die mij is aangemeten zeker? Ik heb door de maanden heen toch wel wat ondervonden dat ik het helemaal niet zo eng vind om mijn eigen huidskleur te dragen, en niemand zou het gevoel moeten hebben dat een bruin kleurtje de standaard is, weet je wel?


Wat ik hier wat mee wil zeggen is: je eigen kleurtje is best goed genoeg. Wil je een kleurtje, da's natuurlijk geen enkel probleem, afwisseling is ook leuk! ;)


Share:

2 reacties

  1. Goh, ik gebruik nu de Cocoa Brown van Marissa Carter en die gaat vanzelf weg zonder scrubben! Ik neem 'm altijd mee op reis, omdat ik op den duur begin te reflecteren als ik in de zon loop..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vroeger durfde ik geen shortjes te dragen door mijn witte benen, maar nu trek ik het mij minder aan. Al voel ik mij wel minder goed als ik andere dan zie met mooie gebruinde benen haha :p x

    BeantwoordenVerwijderen