Review: Nieuwe Essence "Longlasting Lipsticks Nude".

Het was al een hele poos geleden dat ik het Kruidvat nog eens onveilig had gemaakt, maar vorige week besloot ik toch een kijkje te gaan nemen, en hoewel ik me er niet volledig op voorbereid had, belandden onder andere deze nieuwe lipsticks in mijn winkelmandje. Ik ben sowieso fan van de Essence Longlasting Lipsticks, en zeker de Nude - serie heeft al menig mens bekoord. Vandaag toon ik jullie de 3 kleuren die onlangs aan het assortiment zijn toegevoegd. Lees je even mee?
essence longlasting lipstick nude

essence longlasting lipstick nudeIn totaal zijn er drie kleuren bijgekomen in deze reeks: 06, 07 en 08. De lijn bestond dus al uit vijf kleuren, waarvan nummer 03 en 05 positief onthaald werden en meermaals werden beschouwd als een dupe/ gelijkaardige kleur voor MAC Faux Lipstick.

Twee van de drie lipsticks behoren tot een "Velvet Matt"- lijn en dus geen naam hebben meegekregen maar enkel 07 en 08 Velvet Matt. Andere kleuren uit deze Velvet Matt lijn vind je bij de gewone kleurtjes uit de Longlasting Lipstick lijn. Tja, een beetje verwarrend allemaal, maar uiteindelijk gaat het nog altijd om de lipsticks en de kleurtjes, dus laat ons die even van dichterbij bekijken!
Essence Longlasting Lipstick Nude - 06 "Don't stop the nude".


"Yes, een chocoladebruine kleur!" - was zowat het eerste wat in me opkwam toen ik deze in de rekken zag liggen. De 90's lip is nog altijd big, en dus heeft Essence daar handig op ingespeeld. Dit is zeker een warmere bruine kleur, wat hem wat doet afwijken van de koele kleuren die we gewoon zijn bij het zien van MAC Faux's en dergelijk. Deze lipstick heeft een vrij glossy finish en moet je even opbouwen om de juiste kleur te bekomen. Verrassend genoeg vond ik hem zeker niet verkeerd staan!essence longlasting lipstick nude

essence longlasting lipstick nude

essence longlasting lipstick nude
Essence Longlasting Lipstick Nude - 07 Velvet Matt


Dit vond ik een heel verrassend kleurtje. Hij is op zich wel nude van kleur, maar heeft toch een flinke portie peachy-pink in zich en staat daardoor heel fris. Deze zou mat zijn, maar ik zou het eerder als een satijn-finish bestempelen, aangezien hij niet te vergelijken is met afwerkingen zoals de MAC Retro Matte lipsticks of de Megawatt lipsticks van Maybelline. Erg leuk kleurtje is dit!


essence longlasting lipstick nude

essence longlasting lipstick nude

essence longlasting lipstick nude
Essence Longlasting Lipstick Matt - 08 Velvet Matt.


Toen ik dit kleurtje voor het eerst opende, vond ik hem verdacht veel lijken op een mengeling van de 03 en 05 kleuren uit deze reeks, maar hij is toch nog een tikje anders. Deze vind ik nog een stuk koeler en hij neigt zelfs een beetje naar de bekende LA Splash Ghoulish Liquid Lipstick, de koelste kleur die ik zowat in mijn stash heb. Deze lipstick heeft terug meer een satin finish - die overigens goed dekt, net als 07. Opnieuw, leuk kleurtje!essence longlasting lipstick nude

essence longlasting lipstick nude

essence longlasting lipstick nude

Ik ben op zich aangenaam verrast door deze drie nieuwe kleuren. 06 is een "specialleke", 07 zal door veel mensen als een fijne kleur bevonden worden en 08, daar moet je voor zijn, maar het is zeker een leuke kleur om in je stash te hebben.Deze lipsticks kosten €2,39 en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en op de Kruidvat webshop!


Welke kleur draagt jouw voorkeur? 


Share:

2 reacties

  1. Ik vind ze allemaal erg mooi! :D echt goede kleurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb even staan kijken bij don't stop the nude, maar ik vond dat er iets te weinig rood in zat. Jammer, want zo'n donkere nude kleur staat nog wel op mijn wishlist. Ik vind alle drie de kleuren je trouwens heel goed staan. Allemaal heel anders, maar wel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen