Review: Dove Summer Revived Bodylotion Met Zelfbruiner.

Wanneer ik dit artikel schrijf, lijkt het meer alsof ik terug in de herfst ben beland, dan dat ik moet denken aan jurkjes, rokjes, en alles wat te maken heeft met de lente en de zomer. Toch heb ik al even zitten ronddollen met zelfbruiners, en heb ik vandaag voor jullie een review klaarstaan over de Dove Summer Revived Bodylotion met zelfbruiner, een gradual tan. Lees je even mee?







Deze zelfbruiner van Dove is er in twee tinten: licht tot medium en medium tot donker. Het onderscheid spreekt voor zichzelf: de lichtste kleur kan je gebruiken als je van jezelf een énorm lichte huidskleur hebt, maar toch geleidelijk een kleurtje wil opbouwen; de donkere kan je gebruiken wanneer je net een intenser kleurtje wil. 

Toen ik net startte met dit product, probeerde ik de lichtste kleur uit. Helemaal prima! Het product doet zijn werk, brengt egaal aan en wordt niet streperig wanneer het intrekt. Wel vond ik dat ik een goed aantal keren het product moest aanbrengen over mijn hele lichaam (een 3-4 dagen na elkaar), terwijl dat dat bij de donkerdere helemaal niet nodig was. Bij die kleur krijg je immers na 1 keer aanbrengen al een natuurlijk, bruin kleurtje. Het ligt er een beetje aan hoe heftig je het resultaat wil en hoe vertrouwd je al bent met zelfbruiner.

Dit product brengt het beste aan met een zelfbruiner mit. Deze kan je makkelijk online vinden, maar ook in de drogisterij is dat zeker en vast te vinden. Ik ben er niet zo'n fan van zelfbruiner met mijn handen aan te brengen, want dan is de kans wel groter dat je met oranje handpalmen eindigt, en dat vind ik nu niet zo'n aantrekkelijk zicht. 

Verder droogt dit product je huid helemaal niet uit en is mijn huid er ook niet gevoelig aan. Hou in je achterhoofd dat ik een énorm gevoelige huid heb en bijna op elk verzorgingsproduct wel wat reageer, niet bij de Dove Summer Revived, dus!

De kleur blijft zo'n weekje hangen nadat je het hebt opgebouwd, daarna kan je gewoon opnieuw proberen. Wanneer je start met zelfbruiner aan te brengen, raad ik aan om eerst je huid goed te scrubben en te verzorgen, idealiter een paar dagen vooraf aan het aanbrengen van de zelfbruiner. Zo ben je er zeker van dat je geen plekjes hebt waar je huid wat droger is. 



Ik ben zeker en vast te spreken over dit product! Ik heb al eerder gradual tans uitgeprobeerd, maar ik vind deze zeker en vast het fijnste werken. Ja, je krijgt een beetje de zelfbruiner-geur, maar het is zeker niks overheersend en op zich heb ik daar ook geen enkel probleem mee!

Deze Dove Summer Revived bodylotion met zelfbruiner is verkrijgbaar bij de drogist voor €7,99. 


Share:

3 reacties

 1. Ben ook wel benieuwd naar resultaat foto's, klinkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat snap ik! Jammer genoeg was het nogal lastig om het resultaat daar mooi op weer te geven. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Ik ben deze zelf aan het uitproberen nu. Zelf begrijp ik nu al dat je er zo tevreden over bent :)

  BeantwoordenVerwijderen