How-to : plannen!

Iedereen kent het probleem : je wil dingen organiseren, maar het plannen gaat steeds verkeerd. Daarom heb ik vandaag enkele tips die jullie kunnen helpen.
Is het om je examens , toetsen te plannen of om je artikels en filmpjes te plannen, een goeie planning is nooit ver weg. Daarom is het handig om dingen op te schrijven en dan zeker op een plaats waar je het nog terugvindt!

Als eerste gebruik ik dit blauwe notitieboekje. Deze vind je werkelijk overal , maar in de Hema kan je er aan de goedkoopste prijs krijgen volgens mij. Dit blauw boekje is mijn blog - en Youtube boekje. Daar schrijf ik ideetjes op die in mij opkomen. Wanneer je iets gedaan hebt, kan je daar een vinkje bij zetten, zo weet je dat dit puntje al achter de rug is! Het is makkelijk mee te nemen doordat het zo compact is , en dan kan je gelijk wanneer je ideĆ«en kwijt.

Ook schrijf ik vaak in mijn agenda op welke dag ik wat gedaan heb of wat ik van plan ben. Ook gebruik ik meestal afkortingen : je agenda moet natuurlijk overzichtelijk blijven!
Ben je meer van het visuele aspect,  gebruik dan lekker kleurtjes om alles te onderscheiden, dan blijft je agenda ook vrolijk!
Wil je alles op computer bijhouden? Dat kan ook! Windows 8 heeft een aparte agenda-functie, maar je kan het natuurlijk ook oplossen door een tabel te maken in Word of een simpele Excel-sheet te maken!


Zo, ik hoop dat deze tips je wat geholpen hebben en tot de volgende!
xx Fien

Share:

0 reacties