Een recept : koude pastasalade.

Vandaag ga ik met jullie 1 van mijn favoriete gerechten delen : een lekkere , koude pastasalade!
Dit is supersimpel en snel te maken, het geheel duurt ongeveer 20 minuutjes , dus als je wil weten hoe je dit bereidt , lees dan snel verder!

Eigenlijk is dit heel simpel , ik zet voor jullie alle stapjes even op een rij :

 • Kook je pasta op voorhand. Ik heb penne gebruikt, maar je kan natuurlijk ook farfalle gebruiken of elke pasta die je lekker vindt. Het aantal minuten dat je de pasta moet koken, vind je normaal op de verpakking van je pasta. Doe een flinke snuif zout en wat arachideolie of olijfolie een een ruime pot , doe je water erin en breng aan de kook. Eens je water kookt, is het tijd om je pasta erin te doen.
 • Ondertussen kan je al beginnen aan je groentjes en andere dingetjes die je erin wilt verwerken . Ik heb gekozen voor : komkommer, zongedroogde tomaatjes, appeltjes, wortelen , kipfilet - blokjes (bij die van mij zitten er wat kruiden in) , salami en kaas. Je kan natuurlijk kiezen wat je het lekkerst vindt , en ook restjes kan je hier perfect in verwerken natuurlijk.
  Voor de komkommer is het het makkelijkst om de zaadjes eruit te halen. Dat doe je gewoon door je komkommer overlangs door te snijden en dan kan je met een lepeltje makkelijk de zaadjes verwijderen. Ik doe dit omdat mijn pasta anders te waterachtig kan worden.
  Snij al je ingrediƫnten in blokjes , deze moeten niet echt klein zijn, je wil namelijk toch proeven wat er in je mond zit.
 • Wanneer je je pasta dresseert, snij er dan ook nog wat rucola-sla ( of notensla genoemd) bij , dit zorgt voor een beetje extra pit.
 • Zo , je pasta zal ondertussen wel klaar zijn, proef nog altijd eerst even voor je hem afgiet, zo ben je zeker dat hij ideaal is!
 • Om te dresseren zijn er geen regels . Wat ik het liefste doe is onderaan wat rucola leggen , dan mijn pasta , en dan de groentjes , kaas enzovoort erover strooien.
 • Natuurlijk is een salade niet compleet zonder vinaigrette! Je kan deze zelf maken , maar ik heb het mezelf makkelijk gemaakt door die van Devos Lemmens met fijne kruiden over mijn pasta heen te gieten, smaakt echt heerlijk!
 • En nu..... smullen maar!

Zo , smakelijk zou ik zeggen! Laat me weten of jullie dit fijn vonden (:
Tot de volgende ! xx Fien

Vraagje : wat is jullie favoriete zomergerecht?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Je kan me volgen op Bloglovin'! De link staat rechts bovenaan op mijn startpagina, zo blijf je op de hoogte van mijn laatste updates.
Regelmatig deel ik nieuwtjes en waar ik mee bezig ben op mijn Twitter : Je kan me volgen op @fientje__
Mijn youtube-kanaal : Fieneken1994
Laat gerust een reactie achter, dat vind ik altijd fijn!

Share:

1 reacties