Review : Mac Paint Pots

Iedereen kent dit product wel , dé Paint Pots van Mac. Ken je dat gevoel wanneer je begint met make-up dat Mac het enige merk is dat voor jou bestaat? Wel, ik ken dat gevoel. De eerste maanden had ik geen besef van andere merken , ik wist natuurlijk wel dat ze bestonden , maar ik had er nog geen producten van geprobeerd.
Eén van de producten die zo bekend was, en waar zoveel hype rond was waren de Paint Pots. Een oogschaduwbasis die je oogschaduw meer moet laten opvallen en de tijd die de oogschaduw blijft zitten moet verlengen. Oké , dacht ik , die moet ik me aanschaffen , en dat heb ik 2 jaar geleden dan ook gedaan. Wil je mijn mening hierover weten? Lees dan even verder .
Ik heb twee kleuren die ik aan jullie kan laten zien : Painterly , wat een huidskleurige basis is, en Rubenesque, een koper-peachy kleurige basis.

 
Painterly sluit heel erg aan bij mijn huidskleur ( ik ben nu een NW20 in het Mac kleurschema) . Het is dus ideaal om met neutrale, matte ooglooks te gebruiken.
Rubenesque is een mooie peachy-kleur met een gouden shimmer, die je op zichzelf kan dragen of met een oogschaduw erover, het mooiste vind ik als de kleur die je erover aanbrengt in dezelfde kleurenfamilie zit. Dit is ook een ideaal kleurtje voor lente en zomer.

Jammer genoeg blijven deze basissen geen hele dag op mijn ogen zitten. Een 6-tal uur is voor mij het maximum zonder creasen, dus zonder dat de oogschaduw in lijntjes gaat zitten. En dat vind ik toch wel een stuk minder dan verhoopt. Ik zou dus niet aanraden om ze echt te gebruiken als een basis /primer , maar meer als een product die je boven je transparante/ semi-transparante primer aanbrengt om een shimmer toe te voegen , of de verkleuring op je oogleden wat te verbergen.
Ook zit er bij mij een verschil tussen de twee. De Painterly is iets droger van textuur en de Rubenesque is iets meer cremy , bijna té , want bij de Rubenesque voel ik eigenlijk al dat het mijn oogschaduw geen hele dag mooi zal houden.
Ook de pigmentatie van de Painterly is beter dan van Rubenesque , ook al zien ze er allebei best fijn uit op de swatch.

Met flits : links Rubenesque, rechts Painterly

Zonder flits : bovenaan Painterly, onderaan Rubenesque ( en een
verdwaald swatch van een eyeliner rechts)

Ik vind dit toch een teleurstellend product, zeker rekening houdend met de prijs, ik denk dat 1 paint pot rond de 20 euro zal kosten. En , het is misschien een absurde vergelijking , maar mijn Essence I love stage oogschaduwbasis houdt mijn oogschaduw eigenlijk langer op , en die kost maar 2 euro.
Dit product is dus zijn hype volgens mij niet echt waard.

Zo, ik hoop dat jullie iets aan dit review gehad hebben.
Tot de volgende! xx Fien

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je me volgen op Bloglovin'? Dat kan, de link vind je rechtsbovenaan op mijn startpagina.
Volg me op Twitter! @Fientje__
Instagram : fientje_vh
Laat gerust een reactie achter, dat vind ik altijd fijn!

Share:

0 reacties