Favoriete foundations voor aankomende lente & zomer!

De lente en de zomer komen er stilaan aan , ook al zou je het niet zeggen als je naar buiten kijkt.
Omdat we in de zomer toch ook willen dat onze huid er mooi blijft uitzien , stel ik jullie vandaag mijn 3 favoriete foundations voor aankomende zomer voor!

Over welke foundations ga ik het vandaag hebben?

 1. De Gosh BB-Cream
 2. De Bourjois healthy mix foundation
 3. De Bourjois healthy mix serum foundation
 
We gaan van start met onze 1ste foundation : De Bourjois healthy mix foundation.

Ik had al zo veel over dit product gehoord , dat ik vorig jaar besloot deze foundation aan te kopen.
Deze foundation geeft je een supermooie glow voor aankomende seizoenen, iets waar we allemaal naar op zoek zijn. Je wilt er glowy & gezond uitzien. De kleurselectie vind ik ook echt goed , het gaat van een zeer lichte huid , naar een medium huid. Voor de donkerdere dames onder ons, zal het net iets moeilijker zijn denk ik. Deze foundation ruikt ook enorm goed , naar een soort bloemen- plantengeur. Dat is niet voor iedereen , maar ik vind het wel een aangename geur. Hij blijft een hele dag op mijn gezicht zitten , ook zonder poeder aan te brengen ( ik heb een redelijk droge huid). Op het flaconnetje staat 16 uur , maar voor die periode heb ik hem nog niet uitgetest.Hoe je hem het beste aanbrengt , hangt een beetje van jou keuze af . Ik heb het zowel met mijn handen als met een foundation kwast al aangebracht, en op beide manieren werkt hij prima. Ik denk dat deze foundation is stopgezet, hij staat namelijk niet meer vermeld op de website. Ik zou gewoon aanraden dat je eens gaat kijken in je lokaal verkooppunt of ze hem nog in stock hebben , ja of nee.

Ik zet even de voor - en nadelen op een rijtje :
 • budgetproof
 • blijft een hele dag zitten
 • heeft een aangenaam, lekker geurtje
 • medium-dekking , niet te zwaar dus voor deze seizoenen
 • het voelt niet alsof je een laag foundation op hebt
 • nadeel : voor de donkerdere dames misschien een minder goede kleurselectie

                                                                                      Deze komt met een pompje.
                                                                                    Dan gaan we over naar de volgende foundation , maar we blijven wel bij hetzelfde merk : De Bourjois Healthy Mix Serum foundation.

Deze is zeker niet stopgezet , je vindt hem nog steeds terug op de website. Deze foundation neigt meer toe naar een gel-formule. Dit is de eerste gel-foundation die ik uitprobeerde , ongeveer rond dezelfde tijd als de vorige, en hij beviel me erg goed. Je huid voelt superzacht aan , en het voelt ook niet alsof je een dikke laag hebt aangebracht. Hij heeft ook een medium dekking, blijft ook goed zitten en je hebt er ook geen poeder over nodig. Hij heeft ongeveer dezelfde geur als de gewone Healthy Mix.  De kleurselectie is ongeveer dezelfde ook , en als je beter wilt vergelijken met jouw huidskleur, vind je de tinten ook terug op de website van Bourjois ( bourjous.be) . Net als de vorige kan je hem ook gewoon aanbrengen met je handen of met een kwast. Ook deze zou 16 uur moeten blijven zitten , maar voor zo'n lange periode heb ik hem ook nog niet uitgeprobeerd. Hij bevat ook litchi, goji bes & granaatappel die mee zouden moeten bijdragen aan het zachte & gehydrateerde gevoel.

De voor-en nadelen :
 • ziet er nog net iets natuurlijker uit als de gewone Healthy mix
 • aangename geur
 • medium dekking
 • budgetproof
 • nadeel : de kleurselectie voor mensen met een donkerdere huidskleur.

                                                                                    Deze komt met een pompjeEn als laatste : De Gosh BB-cream

Dit is een foundation, primer en moisturizer in 1 . Ik moet eerlijk zeggen, ik gebruik nog altijd een extra moisturizer , zeker met de koudere temperaturen van nu heb ik nog extra hydratering nodig. Ook in de lente en zomer , gebruik ik op voorhand nog een beetje moisturizer apart , maar laat ik het langer intrekken voor ik de BB-cream aanbreng. De geur kan ik moeilijk beschrijven , hij ruikt niet echt zo fantastisch , maar eens je hem hebt aangebracht, merk je daar niet zo veel meer van. Deze draag ik ook het meest omdat hij makkelijk aan te brengen is en een lichte dekking heeft , perfect om ook mee naar de les te gaan. Hij ziet er heel natuurlijk uit en voelt ook natuurlijk. Hij laat je eigen huid nog iets meer zien , dus als je sproetjes of zo hebt , kan je deze er wel nog doorzien. Net als de twee vorige kan je hem zowel met je handen als met een kwast aanbrengen. Met een kwast verkrijg je natuurlijk iets meer dekking. Hij zou ook je rimpeltjes moeten doen verminderen, maar ik heb daar nog geen last van, dus op dit punt kan ik hem niet beoordelen.

De voor - en nadelen :
 • mooie, lichte dekking
 • ziet er natuurlijk uit
 • redelijk budgetproof
 • nadelen : niet echt aangename geur & beperkte kleurselectie ( voor de kleurselectie kan je ook eens kijken op de gosh- website , maar het beste is natuurlijk altijd eens testen in je locale verkooppunt)
Swatches :
 De linkse : Gosh BB cream ( 02) , Healthy Mix serum ( 52 : Vanille) , Healthy Mix (53 : Beige Clair)


Zo, ik hoop dat jullie dit artikel leuk vinden & laat een reactietje na wat je ervan vond.
Tot de volgende! xx Fien

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Volg me op Bloglovin' : de link staat op men startpagina rechts bovenaan
Twitter : @Fientje__
Instagram : fientje_vh
Heb je nog een vraag of wil je me contacteren? Neem dan een kijkje op de contactpagina!

Share:

0 reacties