5 tips: besparen op kledij.

Zowel vrouwen als mannen kennen het probleem: besparen. We hebben allemaal een nieuwe mantel op het oog, dat tiende paar zwarte hakken dat toch écht wel anders is dan de paren die we al staan hebben staat ons op te wachten, en die blouse, tja, die moéten we gewoon hebben. Vandaag geef ik jullie enkele tips hoe je kan besparen op kledij.
tips besparen op kledij


1. Koop tijdloze items.


Dit is echt mijn top tip. Koop dingen waarvan je weet dat je er een tijdje mee kan doen en die je met heel wat items uit je kleerkast kan combineren. Enkele voorbeelden: een trench coat, een zwart manteltje, één paar zwarte court hakken. Dit zijn nu drie items die je echt eindeloos kan combineren en waar je dan misschien iéts meer aan uitgeeft, maar die echt voor een tijdje in je kleerkast blijven. 


2. Probeer een trend eerst uit.


Ben je toch iemand die de trends wil volgen, maar weet je niet of ze je staan? Probeer ze dan zeker eerst uit in de winkel, of indien dat niet het geval is, probeer eens een goedkopere versie uit voor je de real deal aanschaft. 


3. De basics.


Wat je écht in je kast moet hebben? De basics. Dan bedoel ik: zwart en wit topje om onder bloesjes, truitjes,...te dragen, de meest comfortabel sweater ooit,... Items die je eigenlijk zonder nadenken kan aantrekken en die altijd goed staan én items die je soms uit het oog verliest maar die je wel degelijk altijd nodig hebt (been there, done that). 


4. Leg jezelf een maandelijks budget op.


Om onze portemonnee van het ergste te besparen, namelijk blut zijn, is het handig om voor jezelf een budget voorop te stellen. Dit kan per jaar zijn, maar ik raad aan om het per maand te doen. Maak een overzicht van je vaste maandelijkse inkomsten en uitgaven, besluit wat je aan welke categorie wil uitgeven en maak zo uit hoeveel je aan kledij wil uitgeven. Zo zorg je ervoor dat je waarschijnlijk belangrijkere uitgaven niet uit het oog verliest en dat je een spaarpotje houdt voor de toekomst. 


5. Geniet met volle teugen van je aankopen!


Wanneer je dan enkele stuks hebt aangekocht, maak er dan plezier mee! Doe een modeshowtje, desnoods voor jezelf, en kijk hoe goed je wel kan combineren met je basics en must-haves die je zonet hebt aangeschaft! Veel shopplezier (op de juiste manier!).

Share:

0 reacties