Ik ben terug,.. naar eigen goesting.

Holadijee, dat is wel eventjes geleden sèg. De laatste blogpost schreef ik enkele weken geleden en ik had voor mezelf ook uitgemaakt dat ik een tijdje, of helemaal niet meer ging bloggen. Dat laatste kondigde ik aan op mijn Twitter account, direct op de blog vond ik héél definitief en dat blijkt ook zo te zijn. Vandaag licht ik jullie even in over de voorbije weken en over mijn toekomstplannen.belgische blog


Mijn laatste artikel schreef ik op drie september, bijna een maand geleden. Op 16 augustus kondigde ik op Twitter aan dat ik ging stoppen met bloggen, al wist ik in mijn hoofd nog niet 100% zeker of het wel definitief zou zijn. Definitief lijkt het dus niet te zijn, maar er moeten wel enkele redenen zijn waarom ik toen geen zin meer had om mijn blog verder te zetten, en er moeten ook redenen zijn waarom ik er toch mee wil verder gaan.

Na mijn aankondiging op Twitter kreeg ik heel wat berichtjes van lieve mensen die me vertelden dat ze het jammer vonden dat ik zou stoppen met bloggen. Het waren keer op keer lieve, ondersteunende berichtjes. En ik denk dat ik net dat niet had verwacht. Tuurlijk heb ik vaste lezers en tuurlijk heb ik prachtige mensen leren kennen door het bloggen en ik denk dat ik net die realisatie even nodig had.

Ik vroeg me voorheen vooral af: "Waarom blog ik eigenlijk?", "Is er wel iemand geïnteresseerd in wat ik hier dag op dag zit neer te pennen?", "Is het wel wat, dat bloggen?". Ik denk dat de lieve berichtjes van medebloggers en lezers daar wel een antwoord op hebben gegeven. Ik blog omdat ik het leuk vind, en ik wil het alleen doen omdat ik het leuk vind. Het begon een beetje aan te voelen als een verplichting om elke dag te bloggen, terwijl er helemaal niemand is die me verplicht om dit te doen of om elke dag om 06:00u 's morgens een artikel klaar te hebben. Dat waren verplichtingen die ik mezelf begon op te leggen. Een tijdje rust heeft me duidelijk wel deugd gedaan.

Maar,.. hoe zie ik het nu verder? Wel, ik wil nog steeds bloggen, maar ik wil weer niet in het schuitje terechtkomen waarbij dit als een verplichting voelt. Ik wil het leuk blijven vinden en ik wil een artikel online plaatsen waar ik 100% tevreden over ben en waar ik ook daadwerkelijk plezier van gehad heb om het in elkaar te boxen. Kortom, ik ga bloggen naar mijn eigen goesting. Dit is wanneer het goed voelt voor mij. En dat zal volgens mij de mooiste en natuurlijkste artikelen opleveren.Aan iedereen die me een hart onder de riem heeft gestoken, die me gezegd heeft dat ze mijn video's en artikels gingen missen: dankjewel. Dit heeft zeker wat losgemaakt bij mij en het heeft mij doen nadenken waarom ik eigenlijk hiermee begonnen ben. Dankjewel, en,.. tot de volgende!

Share:

3 reacties

  1. Jeej, ik had al een voor gevoel dat je terug zou beginnen bloggen! Ik heb je artikelen gemist en doe vooral iets waar jij je goed bij voelt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. A wat fijn dat je terug bent (naar eigen goesting). Ik ben niet iemand die meteen gaat mailen ofzo, maar ik had je gemist!! Hopelijk blijf je bloggen.
    Liefs, sabrina

    BeantwoordenVerwijderen