Drie weken geen make-up dragen, wat doet dat?

Augustus staat in België gelijk aan herexamens (al waren het er gelukkig maar een paar), en herexamens staan gelijk aan geen make-up. Al heb ik deze keer het ook een beetje bewust gedaan, even mijn gezicht laten ademen en mijn natuurlijke balans even laten spreken. Benieuwd wat drie dagen zonder make-up met me gedaan heeft?geen make-up dragen


Acht augustus was het mijn verjaardag en aangezien deze gebeurtenis net in een weekend viel, besloten we er een beetje een birthday weekend van te maken. Op negen augustus droeg ik voor de laatste keer make-up in een hele poos, al had ik voor dit weekend toch ook al meer no make-up days dan voorheen.

Tijdens de examens draag ik normaal nooit tot heel zelden make-up. Nooit op de dagen dat ik moet studeren en dus eigenlijk het huis niet uitkom, en zelden als in de dagen waarop ik examens had. Tijdens deze examenperiode had ik echter zoiets van "Het kan me niet schelen hoe ik eruit zie, ik wil vooral gewoon mijn examen afleggen en weer naar huis toe." Ik besloot dan ook voor het eerst totaal geen make-up te dragen, ook geen mascara of iets dergelijks, om naar een examen te gaan. Het gebeurt wel vaker dat ik met een naked face boodschappen doe of met enkel mascara en wat lippenbalsem naar de les ga, maar hé-le-maal niets, dat was toch al enkele jaren geleden.
Wat heeft dit met me gedaan?Dit onderdeel staat in een subtitel aangezien ik op twee vlakken dingen heb ervaren: op mentaal en op fysiek vlak.


Op fysiek vlak moge het duidelijk zijn dat mijn huid het de laatste tijd erg makkelijk heeft gehad en een rustige periode achter de rug heeft. Ik heb pas enkele dagen geleden mijn foundation nog eens bovengehaald en oooow, wat voelde dat ineens raar aan joh! Mijn huid ziet er wel heel duidelijk wat beter uit, niet dat ik echt last had van een moeilijke huid of puistjes, maar het lijkt wel alsof mijn huid nog net dat tikje rustiger is en de littekentjes net wat sneller genezen zijn.

En dan,..op mentaal vlak. Als beauty liefhebber is het natuurlijk wel wat om bijna een maand geen make-up te dragen. Toch voelde het op de één of andere manier ook mentaal erg goed om de make-up voor even vaarwel te zeggen. Het laat je nadenken over hoe je er nu zelf uitziet en wat je kenmerken zijn, je trekjes,,,. Ook heb ik er toch weer een beetje meer zelfvertrouwen door gekregen omdat mensen die me eigenlijk gewoon zijn met make-up, me nu zonder enige make-up gezien hebben. Men keek wel eens raar op van "Huh, heb jij normaal niet wat een egaler gezichtje?", maar hé, who cares?


Heb jij al eens een hele poos zonder make-up gedaan?


Share:

2 reacties

  1. Leuk geschreven! Ik de zomer draag ik ook bijna geen make-up, vooral geen foundation of BBcream smelt er toch af :) X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben helaas niet gezegend met een effen huid, dus vertoon ik me liever niet helemaal zonder make-up .. :(

    BeantwoordenVerwijderen