Nailart tutorial : Simpele bloemetjes maken!

Ben jij op zoek naar een nailart tutorial vol lente, maar toch supersimpel om te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik ben waarschijnlijk niet de eerste die deze figuurtjes en technieken gebruikt, maar ik vond ze toch fijn om jullie nog eens te tonen.

Neem voor jezelf je favoriete kleuren. Op volgende foto zie je meer kleuren dan ik uiteindelijk gebruikt heb , maar dat wil je misschien ook doen, zo heb je de keuze wanneer je bezig bent met je nailart.
Ik ben begonnen met mijn basecoat , de Essie "all in one base" , en 2 laagjes van mijn faaaavoriete kleur of all time : Essie Bond with whomever.
Wat je ook nodig hebt , zijn enkele tandenstokertjes om de bolletjes van het bloempje straks te zetten.
Neem ook een stukje karton, velletje papier of wat dan ook bij de hand om telkens enkele druppels van je nagellak op te doen waar je dan met de punt van je tandenstoker ingaat.


 

Zo, nu alles klaarligt, laten we beginnen!

Stap 1 :
Wat ik altijd doe om te beginnen, is even met mijn tandenstoker over het velletje papier schuren, dat maakt de tip iets minder scherp , en zo krijg je geen krassen in je nagellak.

Stap 2 :
Zet dan 4 bolletjes neer zoals op de foto. Doe dit in je favoriete kleurtje , ik gebruik "Ring a ring o' roses" van Rimmel. Wanneer je een bolletje wilt dat groter is dan wat er van je tandenstoker afkomt, blijf dan gewoon even doppen tot wanneer je de gewenste grote bekomt.
Stap 3 :
Wanneer de nagellak een 10-tal seconden heeft gedroogt, zet je het puntje van je tandenstoker in het midden van elk bolletje en trek je het puntje naar het midden van je bloempje , zo krijg je wat meer structuur in je design.Stap 4 :
Voor deze stap gebruik ik de Essence Tip Painter. Deze is eigenlijk bedoelt om een French Manicure mee te doen (tutorial komt later nog wel), maar kan je dankzij zijn smalle borsteltje ook perfect gebruiken voor precisiewerkjes als deze. Voor het centrum van je bloempje zet je simpelweg een stipje. Voor het steeltje en blaadje , trek je eerst een lijntje vanuit het centrum naar beneden. Wanneer dit niet gepigmenteerd genoeg is van in het begin, ga je er gewoon nog een keer over. Doe het altijd met fijne laagjes , zo wordt het niet één boeltje. Voor het blaadje zet je dan gewoon een dikker streepje schuin op je steeltje , en klaar!
Voor het bloempje rechtsonderaan herhaal je stap 2 en 3 + het bolletje in het centrum. 
 
En dit is je resultaat : !
 


Nog een extraatje?

Op mijn rechterhand heb ik nog snel een vlindertje gemaakt. Wanneer je het bloempje kan maken is dit gewoon kinderspel.

Stap 1 :
Zet terug 4 bolletjes in een cirkeltje , maar nu trek je de nagellak niet naar het centrum!

Stap 2 :
Zet een streepje in het midden van de bolletjes, dit is het lijfje van de vlinder , voor de voelsprieten zet je simpelweg twee schuine streepjes bovenaan , en daar heb je hem!Om alles mooi op zijn plaats te houden , breng je nadien nog een flinke laag topcoat aan. Ik gebruik de beschermende topcoat van Herôme. Wacht hier wel een tiental minuutjes mee, zodat je je werk niet door elkaar heen trekt.

Zo, en dit is jouw lentedesign, leuk toch?
Tot de volgende! xx Fien

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Twitter : @Fientje__
Youtube kanaal : Fieneken1994
Laat gerust een reactie achter, vind ik altijd fijn!

Share:

0 reacties