30 day shred : Update 1

De eerste week van deze 30 day shred is een feit, en hier is dan ook mijn update van de eerste zeven dagen voor jullie!

26/05/'13 :  Vandaag ben ik gestart met deze workout. Ik was eigenlijk vrij nerveus om eraan te beginnen, maar dat was voor niets nodig. Ik heb ondervonden dat deze workout echt vrij intensief is , maar er echt veel workout mogelijk is in een tijdspanne van een dikke 20 minuten. Terwijl ik bezig was, voelde ik ook echt dat mijn spieren aan het werken waren, zeker in mijn kuiten. Ik zou er niet van schrikken moest ik morgen spierpijn hebben , maar hej, dan weten we dat we bezig zijn , toch?
Misschien toch even vermelden dat mijn conditie op een laag pitje zit en het dus wel hard werken is, als jij dus al een betere basisconditie hebt, zal het voor jou iets makkelijker van start  gaan. Die 20 minuten waren echt zo om , en daarna moest ik er toch even van bekomen hoor!
Zodat we kunnen vergelijken en niet spieken, geef ik even mijn maten mee bij de start : op de heup : 97 cm , taille : 77 cm en borstomtrek 85 cm. Hiermee kunnen we makkelijker vergelijken van level tot level. O ja , ik kijk er al naar uit om level 2 te beginne, zien er leuke oefeningen uit!

27/05/'13 : Vandaag had ik het redelijk zwaar , vooral de cardio oefeningen deden mijn kuiten echt sterven. Bijgevolg heb ik nog altijd spierpijn. Het positieve aan de spierpijn is dat het er wel vrij grappig uitziet wanneer ik de trap afkom of zo! (:

28/05/'13 : Ik voel dat het net al begint te beteren. Ik kan de cardio oefeningen iets langer uithouden en bij de stretchoefeningen merk ik dat ik verder kan stretchen dan de eerste keer. Dit vind ik toch motiverend , om te zien dat het na enkele dagen toch al dat tikje beter gaat. Ik kijk er ook meer naar uit om eraan te beginnen.

29/05/'13 : Ik begin dit echt graag te doen. Enkel het "pompen" en het touwtjespringen blijven moeilijk vind ik. En het rare is dat het touwtjespringen beter gaat op het einde dan in het begin. En dat stretchen op het einde, dat doet echt deugd!

30/05/'13 : Omdat ik blijf moeite hebben met de push-ups , en het niet echt onder de knie krijg, heb ik besloten om er een extra minuut cardio van te maken. Zo moet ik niet steeds pauzeren omdat de psuh-ups niet goed gaan, en doe ik toch tegelijk ietsw at bij de work-out aansluit. Ik zal eens moeten rondvragen naar een goede houding om die oefeningen onder de knie te krijgen. Voor de rest gaat alles beter en beter , en ondertussen ben ik ook 0,5 kg afgevallen! Jeej!

31/05/'13 : We zitten al aan dag 6, wat gaat dat snel! Binnen 4 dagen mag ik over naar level 2. Daar kijk ik stiekem wel naar uit omdat steeds dezelfde oefeningen uitvoeren wel wat saai kan zijn na een tijdje. Dus ik kijk wel uit naar nieuwe varianten en een hogere moeilijkheidsgraad. De cardio gaat steeds beter en ook de spierpijn verdwijnt geleidelijk aan.

01/06/'13 ; Vandaag ben ik al 1 week bezig! Ik had vandaag mijn eerste examen en liep eigenlijk al de hele dag wat moe. Toch vond ik dat ik moest blijven doorzetten en heb ik mijn workout gedaan. Ik begin nu duidelijk te voelen dat de oefeningen vlotter gaan en dat ik minder snel moe ben, dat is toch een teken dat het echt helpt! Nog 23 dagen te gaan, en ik zie het nog volledig zitten!


Zo, dit was mijn eerste update! Ik zal er dus een viertal doen, elke week 1 en de laatste update zal er dan 1 zijn van 9 dagen met een volledige round-up en mijn ervaring met deze workout.

Tot snel! xx Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Volg me op Twitter : @Fientje__
Youtube kanaal : Fieneken1994
Laat gerust een reactie achter, die vind ik altijd fijn om te lezen!

Share:

1 reacties

  1. Wat goed! Ik zit halverwege :) Nog 15 te gaan :) Level 2 is echt leuker!
    Die stijfheid blijft ook weg.. nog veel succes.. je kan mijn updates ook volgen op mijn blog!
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen