De enige vrouw in de krachtruimte.

Wie in de gym ook af en toe de krachttrainingsruimte induikt als vrouw heeft misschien ook wel al eens die veelbetekenende blik gekregen: "Wat komt zij hier doen?", "Welk gewicht gaat zij squatten, 5 kilo?". Been there, done that. Zeker toen ik net begon en nog weinig spiermassa had, moest ik me vaak helemaal afsluiten van mijn omgeving en gewoon doorgaan met mijn oefeningen. Vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn ervaring en hoe je je mannetje kan staan tussen al die puffende mannen! Lees je even mee?

Wanneer je de eerste 3 maanden de gym binnenstapt, voel je je af en toe nog wat awkward en niet helemaal op je plek. "Wat doe ik hier eigenlijk tussen die puffende heren en waarom puffen die zo?", moet ik zeker een keer of 30 gedacht hebben. In het begin nam ik uiteraard de kleinere gewichten. En weet je wat? Dat moet je namelijk ook. Je kan van je spieren niet verwachten dat je maximum back squat ineens uit 100 kilo zal bestaan en dat je 20 bicep curls met 20 kilo zal kunnen doen. Daarnaast is niet altijd het gewicht belangrijk, maar wel dat je je oefeningen in de juiste houding uitvoert. 1) It takes tiiiiime!


En dan komt het: je krijgt steeds meer gewicht in de lucht, je houding verbetert en die mannen beginnen te denken: "Wel, misschien doet ze het toch zo slecht nog niet?!". En dat heb ik de laatste maanden zeker ervaren. Mannen die zelfs beginnen vragen hoe lang je al traint, want je spieren beginnen toch tot uiting te komen. Of wanneer je 65 kg PR back squat na enkele maanden, dat diezelfde mannen die je in het begin geniepig uitlachten, nu toch even hun ogen moeten opentrekken. Of dat jij wel beneden parallel kan squaten en de mannen niet. Ha! 2) Zie je wel dat een vrouw ook wat gewicht in de lucht krijgt?


En zeker: trek je niets aan van die paar hele brede gevallen die denken dat heel de gym achter hen aanloopt. Zij denken toch dat zij de besten zijn, dat de rest van de gym eigenlijk maar beter ophoudt met bodybuilden en dat laten ze duidelijk blijken. Het is van dat soort personen dat je je het minst moet aantrekken. Jij komt in de gym je ding doen, en als jij dat gewicht in de lucht wil flikkeren moet je dat zeker en vast doen! 3) Do you. 


Laat je als vrouw vooral niet doen wanneer jij je split workouts doet. Ik doe momenteel 6 keer per week aan bodybuilden: dag 1 = rugtraining en biceps, dag 2 = leg day met powerlifting en accessoires, dag 3 = shoulders en triceps, dag 4 = volume leg day, dag 5 = volledige upper body met focus op de rug en dag 6 is de laatste leg day waarbij ik meestal een PR probeer of tot mijn maximum probeer te gaan. Mocht je hier meer informatie over willen, mag je dat zeker even laten weten!

Iedereen is het waard om in de krachttrainingsruimte zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Vrouwelijke bodybuilders worden heel vaak met de vinger gewezen,... tot zij ook dat gewicht omhoog krijgen. Ga ervoor en build some muscles!

Tags:

Share:

0 reacties