Guilt-free chocolate chip cookies!

Ik ben een echte foodie, en ook al let ik op wat ik eet, ik kan het niet laten om af en toe de keuken in te duiken en mezelf te trakteren op een lekker bakseltje. En eerlijk: die bakseltjes zijn meestal vrij gezond! Onlangs ontvang ik een zakje kokosmeel van Amanprana om eens uit te proberen en deze lekkere jongens zijn het resultaat! Benieuwd? Lees dan zeker even mee!

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 2 eetlepels honing/ MyProtein maple syrup (je kan kiezen)
  • 2 eetlepels biologische kokosolie (niet gesmolten)
  • Pure -of melkchocolade (wat jij het lekkerste vindt)

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm je oven voor op 165° en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar. Het is niet nodig om deze nog eens in te vetten, de koekjes komen er zo vanaf!
  • Meng het kokosmeel, de zoetstof en de kokosolie. Het deeg zal ietwat plakkerig zijn en er kunnen nog kruimeltjes loshangen. Je kan dit gerust doen zonder enig materiaal en het met een lepel of je handen mengen.
  • Vorm kleine balletjes op je bakpapier. Ik kon er uit dit mengsel zo'n 5 maken. 
  • Leg bovenop de koekjes wat chocolate chips. Ik heb hiervoor suikervrije proteïnechocolade gebruikt van Body & Fit Shop.
  • Bak de koekjes gedurende een 9-tal minuten op dezelfde temperatuur tot ze een zacht gouden randje hebben. Deze koekjes kunnen makkelijk te lang bakken, dus hou ze zeker in het oog.


Nu heb je de keuze: of je eet ze warm op omdat je te ongeduldig bent (raises hands), of je laat ze afkoelen en dan zijn ze natuurlijk ook helemaal top! Als je fan bent van toppings, kan ik PB2 (een poedervorm van pindakaas) en honing aanraden, maar je kan hier natuurlijk helemaal losgaan!
Ook zin om dit kokosmeel of één van de andere producten uit het assortiment uit te proberen? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de webshop van Amanvida!Laat die gezonde vezels maar komen! Veel mensen zijn bang om koolhydraten te eten, maar dat is helemaal nergens van nodig. Vezels hebben we nodig om onze spijsvertering goed te laten verlopen, dus deze koekjes zijn een leuke manier om wat extra vezels binnen te krijgen op een gezonde & zoete manier! Laat je het even weten als je ze ook maakt? In 15 minuten is het zo gefixt!

* Ik kreeg dit kokosmeel om uit te proberen. Deze blogpost is niet gesponsord. 

Tags:

Share:

0 reacties