Wat en waarom : creme oogschaduws

De laatste tijd is het een echte hype in beautyland : elk merk komt wel met zijn variant uit , in de vorm van een potje of een potlood : creme oogschaduws.
Vandaag vertel ik jullie wat ze eigenlijk zijn en waarvoor je ze kan gebruiken.


Wat zijn creme oogschaduws?

Zoals de naam het zegt , zijn dit oogschaduws in de vorm van een creme , wat wil dat nu zeggen? Ze zijn vloeibaarder , je kan ze aanbrengen met je vinger. Als je het van textuur wil vergelijkeen , kan je het vergelijken met een concealer in een potje.

Waar gebruik je ze voor?

Creme oogschaduws zijn heel divers in het gebruik. Je kan ze eerst en vooral gebruiken als primer voor je oogschaduw. Zeker als je geen last hebt van vettigere oogleden, zijn deze heel fijn.
Wanneer je een huidskleurige creme oogschaduw hebt ( zoals je op de foto Painterly paint pot van MAC kan zien), corrigeert het de kleur van je oogleden , zodat je een egale basis hebt om mee aan de slag te gaan.
Heb je een gekleurde oogschaduw  , dan kan je daar een instant look mee maken : je ogen zijn geprimed, maar velen kan je ook op zichzelf dragen (de andere voorbeeldjes op de foto).
Je kan er nog oogschaduw overheen aanbrengen, en dan verkrijg je door de creme oogschaduw eerst aan te brengen een gepigmenteerder effect.

Welke versies/ merken zijn aan te raden?

Ik heb op dit moment 3 favoriete merken met hun versie van dit product.

Allereerst heb ik deze MAC Paint pots : de huidskleurige is in de kleur Painterly, wat op dit moment net iets lichter is dan mijn natuurlijke huidskleur en mijn oogleden dus mooi egaal maakt. Deze gebruik ik heel vaak.
Van MAC heb ik ook nog Rubenesque, deze is een bronzy- peachy kleur met gouden shimmers en heel mooi om een zomerse look mee te maken. Beiden kan je kopen op maccosmetics.be of maccosmetics.nl , of in de dichtsbijzijnde MAC store ( een lijst daarvan vind je op hun website).


Vervolgens heeft ook Maybelline een mooie selectie kleuren van de 24 hr Color Tattoos. Ik heb er drie : Eternal Gold, Permanent Taupe en Pink Gold. Eternal Gold is een gouden kleur met gouden glitters erin, Permanent Taupe is een matte , zeer gepigmenteerde taupe kleur en Pink Gold is een mooie lichtroze kleur met shimmers. Zoals hun naam het zegt, blijven deze heel lang op de ogen zitten , en door de mooie kleurenselectie ben ik er helemaal fan van. Het zou nog een mooie toevoeging zijn aan de kleuren mocht er ook een huidskleur tussen zitten, maar met deze kleurtjes in mijn collectie mag ik al zeker niet klagen. Maybelline is te koop bij Kruidvat en Di.Dan gaan we over naar onze meest budgetproof variant : de Jumbo potloden van ELF. Deze is in de kleur French Lace, een beige kleur met mooie shimmers. Deze is gemiddeld gepigmenteerd en gebruik ik het meeste als een highlight in mijn binnenste ooghoek. Deze kosten maar 2,50€ en hebben ook een mooie kleurenselectie. Ze zijn jammer genoeg niet te koop in de winkel , maar je kan ze wel online bestellen op eyeslipsface.be of .nl.


boven : ELF French Lace
onder : Rubenesque - Permanent Taupe - Eternal Gold - Pink Gold


Zo, ik hoop dat je wat wijzer geworden bent en dat jullie het een fijn artikel vonden. Heb je nog vragen, laat ze dan gerust achter bij de reacties!

Tot de volgende, xx Fien
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Volg me op Twitter : @Fientje__
Youtube kanaal : Fieneken1994
Laat gerust een reactie achter, die vind ik altijd fijn om te lezen!

Share:

1 reacties