Laat je benen stralen deze zomer!

Het is die tijd van het jaar waarin je je benen wilt laten zien : je draagt leuke rokjes, jurkjes, shortjes, noem maar op! Onze benen moeten nog wat wennen, want zo vaak hebben ze het zonlicht nog niet gezien dit jaar. Om je benen goed te onderhouden, heb ik voor jullie enkele tips!
1. Scrubben!

Scrubben is natuurlijk een must. Je kan het elke dag doen, of enkele keren per week als je dat fijner vindt. Ik gebruik de Uriage lichaams- en gezichtsscrub (deze is verkrijgbaar bij de apotheek). Een scrub bevat hele kleine deeltjes die aanvoelen als kleine bolletjes op de huid. Door de scrub in te wrijven verwijderen die hardere deeltjes de dode huidcellen die je huid er minder mooi laten uitzien. Doe dit op een vochtige huid, bijvoorbeeld tijdens de douche. Het duurt ook helemaal niet lang : elk deeltje van je been goed meenemen, afspoelen met water en stap 1 is gefikst!2. Hydrateren!

Ook hydrateren is heel belangrijk om je huid gevoed te houden.
Ik gebruikte in het begin enkel een bodylotion, maar voelde dat men huid toch dat tikkeltje meer nodig had. Daarom probeerde ik het een keertje te mengen met de Caudalie Divine Oil. Deze olie bevat zowel elementen van druivenolie als van arganolie , en nog een paar andere onderdelen. De bijdrage van arganolie, daar zijn we de laatste tijd wel mee bekend. Als bodylotion gebruik ik momenteel ook deze van Uriage. Ik neem iets minder dan mijn gewone hoeveelheid bodylotion, meng er enkele druppels van de Caudalie Divine Oil bij ( gebruik hiervan zeker niet te veel, anders trekt het minder snel in en wordt de huid misschien té vettig). Wanneer je de producten met mate gebruikt, en die hoeveelheid moet je even uitzoeken wat het fijnste is voor jou, dan worden je benen zo énorm zacht. Ook als je een mooi bruin kleurtje krijgt en je smeert dit erop, lijken ze nog bruiner.

Je zou denken dat de olie te vettig is, maar dat valt eigenlijk reuze mee. En de lekkere geur krijg je er gewoon bovenop.


Ook kan je de olie gebruiken om in de puntjes van je haar te doen wanneer het nog wat nat zijn. Ik doe dat ook, en mijn droge puntjes zijn nu een heel stuk beter. Opnieuw : gebruik maar enkele drupjes!


Met deze 3 producten hou ik mijn benen tip-top in orde voor de zomer. Na de routine enkele keren gedaan te hebben, merkte ik al een duidelijk verschil.

Tot de volgende! xx Fien

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Volg me op Twitter : @Fientje__
Youtube kanaal : Fieneken1994
Laat gerust een reactie achter, die vind ik altijd fijn om te lezen!

Share:

1 reacties