Braun Silk épil 9 Wet & Dry Epilator.

De beentjes, iets waar we toch heel wat minder aandacht aan besteden tijdens de winter, of ik althans. We zouden er allemaal wat meer zorg voor moeten dragen, maar ze zitten uiteindelijk ongeveer een half jaar weggestoken achter een jeans of een maillot. Om het toch niet helemaal uit de hand te laten lopen, haalde ik onlangs de Braun Silk Epil 9 boven. Kijk je even mee?braun silk Epil. 9 reviewWaxen, daar ben ik geen fan van. Of je zit te knoeien met een pot wax die je dan moet verhitten - zo passé - of je verwarmt enkele strips tussen je handen waarna je even op je tanden moet bijten om dan uiteindelijk vast te stellen dat je nog een keertje hetzelfde plekje moet ontharen. Joe-pie.
Scheren, dat vind ik ook niet echt helemaal geweldig. Je benen zijn de eerste dagen na de scheerbeurt wel glad, maar na dag 3 beginnen de stoppels er alweer doorheen te komen en kan je zwaaien naar je gladde benen.


Dé oplossing: een epilator! Laat ons even kijken wat Braun allemaal belooft!


 • "Breed epilleerhoofd voor sneller epileren - bereikt meer huidoppervlak met elke beweging."
 • "MiceoGrip pincettechnologie - verwijdert zeer nauwkeurig zelfs de kortste haartjes."
 • "Voor gebruik in bad of onder de douche voor zachter epileren."
 • "Actief pulserende vibraties - voor een extra zachte epilatie."
 • "Huidscontour aanpassing - past zichzelf aan de lichaamscontouren aan."

Wel, dat zijn heel wat beloftes, maar ze staan me één voor één zeker aan. Zeker omdat ik nog moet wennen aan het hele epilator-gebeuren zie ik hier enkele functies die me toch wat geruststellen. 


Aan de slag ermee!

Wanneer je de epilator voor de eerste keer gebruikt, moet je hem even in het stopcontact steken. Ik laat hem meestal volledig opladen, en kies er dan voor om hem gewoon draadloos te gebruiken, dat kan gedurende 40 minuten, daarna moet je hem weer opladen. Veertig minuten vind ik best een goede periode, ik doe er toch wat minder lang over om mijn beide benen te epileren, dus dat is helemaal goed! 

Bij de epilator krijg je nog enkele spullen meegeleverd: het scheerhoofd, het tondeuseopzetstuk, het hoogfrequentie massageopzetstuk en het huidcontactopzetstuk. Ook zit er een etui bij om alles mooi op te bergen en de attributen bij elkaar te houden. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden was met het resultaat van deze epilator! Tegen mijn verwachtingen in, deed het helemaal geen pijn, je moet er gewoon een beetje aan gewend raken omdat het wat een raar gevoel is in het begin. Verder belooft dit product om je benen 4 weken haarvrij te houden, en mijn resultaat benaderde de belofte toch vrij goed. Ideaal, want ik ben zo lui wanneer het hierop aankomt! Ook had ik achteraf/ tijdens het epileren geen last van irritatie of rare plekjes, iets wat met mijn gevoelige huid zeker welgekomen is!

braun silk Epil. 9 review
Ben je dus nog op zoek naar een last-minute cadeautje of wil je dit graag zelf eens uitproberen, dan kan ik het zeker en vast aanraden! 


Welke scheermethode verkies jij? 

*Dit product werd me opgestuurd door het persbureau van Braun; dit is geen gesponsorde post.

Share:

2 reacties

 1. Ik was ook bang dat het pijn zou doen, maar dat valt dus super mee! Moet je niet je haren een bepaalde lengte laten groeien voor die alles goed kan pakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Mariska,

   Er wordt aangeraden om het ongeveer tot een 2-tal millimeter of net ietsje meer te laten groeien, maar ik heb er eigenlijk geen beperkingen van ondervonden! :)

   Verwijderen