Recept | Kerst Chocoladekoekjes.

In de winter doe ik niks liever dan lekker achter de kookpotten staan - of beter gezegd de bakpotten. Koekjes, cakes en taartjes, give it to me! Bovendien vind ik het veel leuker om je eigen resultaat op te eten met een lekkere tas koffie dan om koekjes uit een verpakking te eten. Kijk je even mee hoe je deze lekkere koekjes kan maken?recept chocolade koekjesWat heb je nodig? (20 koekjes bakken)100 gram boter op kamertemperatuur
1 ei
200 gram fondant chocolade
150 gram kristalsuiker
162,5 gram zelfrijzende bloem
een scheutje melk (enkel indien je deeg te droog is)
bakplaat + bakpapier

Hoe ga je te werk?


Verwarm je oven voor op 200°C.

Meng de boter, het ei en de suiker.

Voeg geleidelijk aan de bloem toe.

Meng de chocolade eronder (chocolade druppels werken net iets makkelijker & verspreiden makkelijker).

Strijk uit over de bakplaat.

Stop ze in de oven voor ongeveer 20 minuutjes. Check regelmatig. De bedoeling is dat ze licht kleuren. Het kan dat je koekjes er ietsjes langer in moeten, afhankelijk van hoe dik je het deeg hebt uitgestreken. 

Steek de vormpjes uit wanneer de koek nog warm is. Ik heb speciaal voor deze tijd van het jaar kerstvormpjes gebruikt, om helemaal in de stemming te komen.

Eigenlijk zijn ze het lekkerste wanneer ze nog helemaal warm zijn, want dan loopt de chocolade er nog een beetje uit. Maar helemaal afgekoeld zijn ze natuurlijk ook heerlijk!recept chocolade koekjes
En nu, bakken maar!Share:

4 reacties

 1. Gebruik je nu gewone chocolade of chocoladefondant? Dat is me even niet helemaal duidelijk. Ze zien er lekker uit en niet te ingewikkeld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. fondant is pure chocolade

   Verwijderen
  2. Inderdaad, fondant chocolade is pure chocolade. Het kan in principe met gelijk welke chocolade, maar ik vind pure chocolade het lekkerste! :)

   Verwijderen