Huh? Wat? Tea tree oil!

Tea tree oil of theeboomolie, het is de laatste tijd niet meer weg te denken uit skincare producten. Tegenwoordig worden er verschillende soorten oliën meer als een hoofdbestanddeel in skincare producten of andere lichaamsverzorging gebruikt , denk maar aan arganolie.
Maar wat is theeboomolie nu eigenlijk en waarvoor kan je het gebruiken?

De pure theeboomolie verkrijg je door stoomdestillatie uit bladeren van de theeboom.
Wanneer je het tegenkomt, merk je dat het een gele, meestal groene kleur heeft.

Waarvoor kan je het nu gebruiken?
Het is bewezen dat theeboomolie een cosmetische werking heeft. Bij aromatherapie wordt het vaak gebruikt tegen een verkoudheid (waarschijnlijk mede door de geur). Waarvoor het meestal in skincare producten gebruikt wordt , is om puistjes tegen te gaan. Wanneer je erg last hebt van acne, kan je dus pure tea trea oil aanbrengen op de probleemzones.

Als je mijn beauty shoplog bekeken hebt, weet je ook dat The Body Shop een volledige lijn heeft waarin Thee Tree oil verwerkt is. Aangezien ik de laatste tijd toch meer puistjes had dan normaal, besloot ik om deze twee producten aan te kopen (een review volgt later) :De Tea tree skin clearing toner en de Tea tree skin clearing lotion.
Mijn eerste indrukken : Ja, het werkt. Ik gebruik het nu een viertal dagen en ik merk reeds dat mijn huid er rustiger van geworden is. De tonic prikt wat bij het aanbrengen , maar dat vertelt me net dat het wel degelijk iets met mijn huid doet. Ook de lotion is tot nu toe erg fijn. Aan de geur moet je heel even wennen, omdat hij vrij sterk is, maar het gaat wel na een tijdje.

Binnenkort doe ik meer gedetailleerdere reviews over deze beide producten, ik wil eerst even zien welke invloed ze op lange termijn op mijn huid hebben.

Zo, ik hoop dat ik met dit korte artikel je heb kunnen vertellen wat tea tree olie nu eigenlijk is, want eerlijk, voor ik het opzocht had ik er weinig benul van.

Tot de volgende! xx Fien
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Twitter : https://twitter.com/Fientje__
Youtube : http://youtube.com/user/Fieneken1994

Share:

1 reacties

  1. sorry Eefje, ik heb per ongeluk je reactie verwijdert. het ruikt inderdaad niet lekker, maar werkt wel goed gelukkig! :)

    BeantwoordenVerwijderen