Review : Freeman "Anti-stress mask, dead sea minerals"

Vandaag doe ik nog eens een review over een masker. Laat ons eerlijk zijn, na ongeveer 5 keer het Dr. Van der Hoog Magicul Mud masker gebruikt te hebben, vind ik het tijd voor iets anders. In 't Kruidvat zag ik onlangs deze gigantische tube staan van Freeman. Benieuwd wat ik van dit masker vind? Lees dan snel even verder!

Huh? Wat? Dode zee mineralen?

Dat was exact wat ik dacht toen ik het zag staan. Goed en wel dat het erin zit, maar welke functie heeft het nou eigenlijk? Google to the rescue!
De Dode Zee bevat ongeveer 40 verschillende mineralen, met een concentratie die gemiddeld 7 keer hoger is dan in een andere zee. Ook is het gehalte aan kalium en magnesium veel hoger. Het is deze combinatie die voor de heilende eigenschappen zou moeten zorgen. Genoeg chemisch en fysisch gebabbel, waarvoor is het nou goed?
Eerst en vooral zou het een kalmerende en ontspannende werking hebben. Wel, dat staat op redelijk wat maskers, maar ik vind het maar een rare eigenschap : bij een masker zit je toch altijd 10 - 15 min. even lekker niks te doen, wel, in mijn geval toch.
De vochthuishouding van de huidcellen zou ook verbeteren ; dat zorgt ervoor dat de huid gladder wordt en zich beter spant.

Wat ik vooral ondervonden heb , is dat het puistjes vermindert en mijn mee- eters langzaamaan doet verminderen. Dat is namelijk ook wat het masker op de achterkant beloofd, al moet je even vertalen of de hele korte uitleg op de sticker die er is op geplakt achteraan even lezen. Dus het masker doet uiteindelijk wel wat het beloofd.

Structuur

Het masker is héél dik. Wanneer je het eruit knijpt , ziet het er ook echt uit als een wormpje of zo , met andere woorden : het is een hele vaste massa. Wat grappig is , kijk eens even naar de kleur van de tube. Dat is dezelfde kleur van het masker. Een kwartier lang zie je er dus even uit als een smurf.
Door de dikkere structuur moet je er wel even meer mee werken om het egaal aan te brengen. Ook droogt het vrij snel op , een beetje zoals een kleimasker.

Besluit

Ik ben eigenlijk heel erg te spreken over dit masker, het is goedkoop ( ik schat een €4,00), en je krijgt heel veel product. Je kan ook een duidelijk verschil merken , zeker in combinatie met een skincare routine die je probleemhuidje wat helpt.

Zo, dit was het alweer, bedankt voor het lezen iedereen!
xx Fien
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Twitter :
https://twitter.com/Fientje__
Youtube : http://youtube.com/user/Fieneken1994

Share:

2 reacties

  1. Klinkt als een goed masker. Ga ik zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker de moeite waard, het is tot nu toe het enige masker waarbij ik effectief een verschil heb gezien!

      Verwijderen