Personal : Wees jezelf!

Hi allemaal. Vandaag heb ik voor jullie een artikel dat je niet zo erg van mij gewoon bent : we gaan vandaag de persoonlijke toer op!
Mezelf zijn, dat is niet altijd even makkelijk voor me geweest.
Als kind in de lagere school was ik een heel verlegen meid : ik voelde me niet goed in de klasgroep, voelde me snel bekeken en dacht altijd dat mensen over mij aan het roddelen waren : kortom : ik was niet mezelf.

Ik hoopte erg dat mijn verlegenheid en het feit dat ik niet enorm veel vrienden had snel ging veranderen toen ik naar de middelbare school ging. Niets was minder waar : tot in het 4de middelbaar werd ik nog steeds uitgelachen , terwijl ik toch probeerde voor iedereen goed te doen? Je komt het maar tegen : enkele enorme bullebakken in je klasgroep en daar gaat je zelfvertrouwen. Ik had slechts 1 goede vriendin, en dat was tegelijk dan ook mijn beste vriendin : we konden elkaar alles vertellen en aangezien zij op hetzelfde moment ook wat alleen was , dus daarin konden we elkaar wel vinden.

De laatste 2 jaar van het secundair onderwijs begon het beter te gaan : ik durfde grapjes uithalen met andere mensen , maar ergens vanbinnen wist ik dat ik het allemaal maar probeerde te vergeten. Nog steeds trok ik me heel erg aan wat anderen van me dachten , en dat had een grote invloed op mij.
De laatste jaren zijn ook meteen de beginperiode dat mijn interesse voor make-up, beauty en fashion werd aangewakkerd. Natuurlijk durfde ik dat niet uiten op school, maar eenmaal thuis kwam de ware ik naar boven. Ik heb jarenlang paardgereden op een redelijk niveau en toen ik daarmee stopte was dat echt een zwart gat waar ik inviel : ik had geen uitdaging meer en dat was eigenlijk vrij frustrerend. De beauty wereld en Youtube vormden voor mij een nieuwe uitdaging.

September 2012 : klaar voor de unief. Hét moment brak aan waarop ik naar de unief ging : een periode van veel wikken en wegen ging hieraan vooraf, maar wat een opluchting heeft dit laatste academiejaar met zich meegebracht! Jammer genoeg verloor ik in dit jaar mijn beste vriendin : zonder enige reden liet ze me staan voor een andere vriendin en praatte ze nooit meer tegen mij. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet waarom.
Gelukkig kwam ik in een nieuw groepje meisjes terecht die me met open armen ontvangen. Zij kenden elkaar allemaal al van de middelbare school , en ik , als "vreemdeling" werd in het groepje opgenomen.
Dit was voor mij echt een keerpunt  : ik besefte eindelijk dat er ook mensen waren die me graag hadden om wie ik ben , en niet om wie ik probeer te zijn. Ik kreeg er zelfvertrouwen door , durfde me kleden zoals ik wou en wanneer ik nu een knalroze lipstick op wel , dan doe ik dat gewoon!

Tijdens het academiejaar begin ik ook met My Beauty And Fashion Corner en met mijn Youtube kanaal , en kijk me nu eens : ik heb nog altijd het volle plezier in deze 2 bezigheden en ze vormen voor mij opnieuw een uitdaging. Ik voel me eindelijk goed in men vel, en wat anderen van me denken , dat is hun bezigheid en niet meer de mijne.

Aan al de mensen die mijn blog lezen, mijn filmpjes bekijken, me volgen op Twitter : een hele dikke merci voor jullie lieve reacties , en voor het feit dat jullie gewoon mijn artikels en filmpjes bekijken!
Ik heb ondertussen de mogelijkheid gehad om samen te werken met enkele fijne webshops en ook voor die mensen : een dikke merci! Ik ben nu 19 jaar en eindelijk .. mezelf!


Wat ik met dit artikel wil zeggen is : WEES JEZELF. Je bent nu eenmaal wie je bent, en laat je niemand anders je zeggen dat je moet veranderen. Zeggen andere mensen lelijke dingen over jou of roddelen ze : laat hen doen, hier zeggen we : dat doen ze uit jaloersheid!

Zo, dit artikel viel eventjes langer uit dan verwacht! Hopelijk vonden dit jullie een leuke afwisseling, en eerlijk gezegd : het deed deugd om het allemaal eens te kunnen uittypen.

Tot de volgende en bedankt voor het lezen!
xx Fien

Share:

1 reacties

  1. Ik vind dit ook zo moeilijk om volledig mezelf te zijn :) Ik ben nu 18 en het begint te beteren, maar het zit er nog altijd een beetje in. Zelfs bij bepaalde vriendinnen heb ik dat! Maar ik weet dat het wel zal beteren met de tijd. Erg fijn artikel om te lezen! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen