Review : Vichy Normaderm Nacht

Hi allemaal! Vandaag staat er weer een review voor jullie klaar. Wie mij op Twitter & Youtube volgt, heeft me dit product al zeker horen vernoem : de Vichy Normaderm nacht. Ik mocht hem van apotheek online uitproberen en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vind! Benieuwd? Lees dan snel even verder!Oké, ik doe niet vaak negatieve reviews, maar dit wordt er me toch eentje hoor jongens.

Dit product van Vichy dient als een overnight treatement voor je huid en zou er op een termijn van 4 weken moeten voor zorgen dat je poriën duidelijk minder groot zijn, en eigenlijk bijna verdwenen. "Topper!" , dacht ik. Ik ging het uitproberen en zag gelijk dat dit product een hele dikke substantie had. Ook zag ik op de verpakking dat het voor een gemengde tot vette huid bedoeld is , terwijl ik een hele droge huid heb in de winter. Minpunt 1.

Het feit dat het een hele dikke substantie was , verwarde me. Als het zo een dikke, vrij vettige crème is, hoe kan het dan geschikt zijn voor een vette huid? Dat terzijde, besloot ik het toch uit te proberen.De eerste avond bracht ik een héél klein beetje aan, en voelde al dat het product mijn huid licht irriteerde. Ik had het vooral op de probleemplaatsen aangebracht, namelijk mijn neus, voorhoofd en de appels van mijn wangen. (Het feit dat het irriterend aanvoelde, is ook de reden waarom er geen foto bijzit van de substantie zelf, schrik dat mijn huid op mijn hand het ook zou hebben). Tegen de morgen was mijn huid minder geïrriteerd, dus ik waagde het er de volgende avond nog een keer op , dit keer gebruikte ik iets meer product , aangezien ik de eerste keer vrij weinig had aangebracht.

Ik werd de volgende dag wakker en merkte dat mijn huid énorm regelmatig was, met bultjes hier en der ( dit is ondertussen 2 dagen geleden). Ik bedacht me dat het niets ernstigs was , maar toen ik 's avonds mijn make-up eraf haalde, zag ik er letterlijk uit als Sebastiaan van De Kleine Zeemeermin. Besluit : heel mijn huid op mijn gezicht was verbrand, net alsof je te lang zonder zonnecrème in de zon hebt gezeten. Ik schrok me een hoedje! Sindsdien wrijf ik er enkele keren per dag een hydraterende crème op aan ( Caudalie Vinosource crème sorbet) en vandaag kan ik zeggen dat het ergste voorbij is. Ik draag nog steeds geen gezichtsmake-up. Her en der kan ik nog enkele bultjes bespeuren, maar ik gok dat die tegen morgen wel weg zijn.

Wat ik nu nog over heb gehouden aan deze crème , is dat mijn huid ééééénorm droog is : het lijkt wel alsof sommige deeltjes aan het vervellen zijn , net zoals tijdens een harde winter, maar daar had ik tot voor het gebruik van deze crème nog geen last van door mijn goede skincare routine. Gevolg is dat ik dus een licht, verdund scrubje ga gebruiken om de meeste dode huid te verwijderen.

Ik zeg dus aan ieder van jullie : gebruik dit product alsjeblieft niet, tenzij je er , net als ik , wilt uitzien als een kreeft die in de pot gelegen heeft.

Het is niet van mijn gewoonte, maar als een product niet goed is, moet ik daar gewoon heel eerlijk in zijn tegenover jullie , en ik zou nooit willen dat 1 van mijn lezers hetzelfde overkomt.

Hebben jullie ook zo van die producten die je huid al eens helemaal "verwoest" hebben? Laat het dan achter in de reacties!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xx Fien
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?

Share:

4 reacties

 1. Wow heftig! Misschien kan je huid niet tegen een van de stoffen in de crème?
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik je filmpje zag dacht ik ooo interessant product, niet dus. Hopelijk hersteld je huid er goed van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dacht ik eerst ook. ondertussen is het verbrande gevoel en zicht weg, maar mijn huid is nog nooit zo gedehydrateerd geweest,...

   Verwijderen
 3. wowww wat slecht zeg!! hopelijk knapt je huid snel op

  BeantwoordenVerwijderen