Mijn goede voornemens voor 2014!

Je kent het wel en je stelt ze elk jaar waarschijnlijk ook op voor jezelf : goede voornemens. Houden we er ons aan? De eerst 2 maanden waarschijnlijk wel, en daarna moeten we meestal al goed ons best doen om ze ons nog te kunnen herinneren. Toch zijn er ook enkele dingen die ik in 2014 echt wel veranderen aan mezelf en voor mezelf. Benieuwd wat ik allemaal vooropgesteld heb voor het nieuwe jaar? Klik dan snel even verder!Gezonder eten

Het is 1 van de cliché goede voornemens, maar het is echt wel iets waar ik verandering in wil brengen. Gezonder eten , dat gaat bij mij altijd met zijn perioden, en het is iets waar ik meer wil mee bezig zijn. Een "nadeel" is ook dat mijn ouders nog koken voor mij, en aangezien zij echte bourgondiërs zijn, ben ik ook iemand geworden die heel erg van lekker eten houd. Maar natuurlijk, gezond eten kan ook lekker zijn!

Meer sporten

Ik heb vrij sportieve tienerjaren achter de rug : ik heb 7 jaar intensief paardgereden. Door een blessure van het paard zelf en studies heb ik jammer genoeg die passie moeten opgeven. Hoe langer ik deze hobby niet meer deed, des te minder zin ik had om te sporten. Nou, zin en tijd. Ik wil er zeker en vast tijd voor maken, maar meestal weet ik niet goed hoe ik het moet aanpakken, wat ik nou net moet doen of vind ik het niet leuk om alleen te sporten. Toch is het iets waar ik me moet aanzetten, want ik ben 19 jaar en van een goeie conditie is momenteel niet veel sprake. Hop met die beentjes in 2014 dus!

Inzetten voor het goede doel

Dit is iets waar ik vooral dit jaar al heb over zitten nadenken. Het besef dat er veel mensen zijn die miserie kennen , is er vooral gekomen naar de gigantische strom/overstromingen in de Fillipijnen, mensen in zo'n schrijnende toestand zien verkeren, dat raakt ieders hart. En eigenlijk moet je zelfs niet tot in die contreien gaan om mensen in mindere toestanden te zien. Ook zijn er hele goede initiatieven zoals Plan International,... Eigenlijk zijn er gelegenheden genoeg om eens naar iemand die het minder heeft ook om te kijken en er iets voor te doen.

Op mijn eigen benen leren staan

Ik ben enig kind, en daarbij ook , verwend zou ik het niet noemen, maar af en toe in de watten gelegd zeg maar. Er wordt nog voor me gekookt en de was en de plas wordt ook voor me gedaan. Ik word in 2014 20 jaar , en om eerlijk te zijn, ik denk dat het maar eens tijd wordt dat ik die dingen zelf begin te doen. Daarbij zou het ook gewoon fijn zijn om een eigen stekje te hebben (op kot of studio) zodat ik wat meer privacy zou hebben.

Dit zijn al mijn voornemens voor 2014. Het zijn er maar 4, maar ik wou een realistisch doel vooropstellen, iets dat haalbaar is voor mij.

Heb jij speciale voornemens voor 2014 of geloof je er niet zo in?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xx Fien
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?

Share:

1 reacties

  1. Mooie voornemens! Gezonder eten en meer bewegen staat ook ieder jaar op mijn lijstje, haha. Alvast een gelukkig 2014!

    BeantwoordenVerwijderen