Nail art tutorial : Simpele polka dots!

Ja, het is er van gekomen : een nail tutorial. Nu, ik ga op voorhand zeggen, ik ben hier geen held in. Ik experimenteer veel en probeer veel en af en toe , zoals nu, gebeurd er een mirakel dat het er toch ietwat goed uit ziet. Ik ging voor een kerstige polka dot op de nagel van mijn ringvinger! Benieuwd welke stappen ik ondernomen heb. Lees dan snel even verder!

Stap 1 : Breng je favoriete basecoat aan. Dit dient als een beschermer voor je nagels en zorgt ervoor dat ze niet verkleuren door de nagellak die je erbovenop aanbrengt. Ik heb hier een basecoat gebruikt waar wat nagelverhardener in verwerkt zit.

Stap 2 : Breng op alle nagels 2 laagjes rode nagellak aan, buiten op je ringvinger, daar breng je 2 laagjes witte nagellak aan. Het is deze nagel waar je je bolletjesdesign op gaat doen. Als rode nagellak gebruikte ik "Wrapped in Rubies" van Essie , een hele mooie rode nagellak met shimmers. De witte nagellak is "White" van Pieces.Stap 3 : Neem dan een dotting tool of een tandestokertje om de bolletjes te zetten. Het werkt op beide manieren. Ik heb voor deze stap de kleur "Metropolitan" van L'Oréal genomen, een grijs - blauwe kleur. Het handigste is dat je eerst een diagonale lijn bolletjes zet en van daaruit verderwerkt. Zo blijven ze het mooiste gerangschikt.

Stap 4 : Om wat meer sparkle te geven aan het design heb ik hier en daar wat glitter aangebracht. Ik heb hiervoor een bleek Sparkle Sand Effect lakje van Essence gebruikt.

Stap 5 : Wanneer je alles hebt laten droog, breng je je topcoat aan. Ik heb de quick dry topcoat van Essence gebruikt. Zo blijft je design mooi en beschermt!

Zo, dat was alles!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende! xx Fien
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?

Share:

4 reacties