3 Instellingen Voor Mooiere Foto's.

Als je ook al eens eerder in de buitenlucht foto's hebt gemaakt, dan ken je het probleem vast wel. Meeh, de foto is wat donker, wat vaag, in het algemeen, "slapjes". Er zijn drie heel eenvoudige bewerkingen die je met elk standaard programma kan uitvoeren, ik gebruik hier als referentie de nieuwe iPhoto van Apple. Lees je even mee?belgische fashion blog
1. De belichting.


Natuurlijk. Wanneer je beschikt over een professionele fotograaf die je kan bijstaan met enkele schermen, valt dit probleem natuurlijk wat weg. Ik gebruik echter altijd natuurlijk licht en mijn gewone camera uitrusting. Op mistige dagen of net wat meer bewolkte dagen, kan ik dus wel wat hulp gebruiken wanneer het op belichting aankomt. Gebruik dit echter spaarzaam (dit geldt trouwens voor alle bewerkingen die je doet aan een foto), want je wilt wel dat het beeld er waarheidsgetrouw uitziet!2. Donkere delen.


Dit zorgt ervoor dat alles een beetje op zijn plaats valt. De donkerdere deeltjes krijgen een extra oomph  en wanneer je het toepast, heb je direct wat meer definitie in je foto. Ik gebruik dit terug heel spaarzaam, en dat om 2 redenen. Wanneer je deze bewerking te fel doorvoert, gaan de schaduwen té prominent zijn én je kleuren zien er ook niet meer waarheidsgetrouw uit. Zeker wanneer je over mode blogt, wil je wel dat je jurkje er hetzelfde uitziet op de foto dan in de winkel.  


3. Contrast.


Dit is voor mij de bewerking die het meeste verschil uitmaakt. Zoals je steeds op de linkerfoto's kan zien (voor) zien de kleuren er een beetje flets uit en lijkt alles in elkaar over te lopen, rechts (na) springt elke kleur op zich er veel meer uit. Je hebt ook direct de indruk dat het object waar je op focust veel meer naar voren komt en bijna uit de foto springt. En zo versterk je dan weer dat blurry effect waar wij zo gek op lijken te zijn.

belgische fashion blog


Dit is nog maar eens het bewijs dat de body van de camera en de lens die erop zit wel degelijk van belang zijn, maar het resultaat kan je nog een klein beetje manipuleren en verbeteren! Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker even achter!


Veel liefs, Fien.

Share:

0 reacties