Fashion Bloggen Met Een Budget.

Natuurlijk willen we allemaal de mooiste plaatjes schieten, het beste blurry effect, noem maar op, maar we hebben niet allemaal het grote budget om een professionele camera en een hele set lenzen aan te schaffen. Vandaag toon ik jullie wat ik gebruik, en hoe tevreden ik daar eigenlijk wel over ben. Lees je even mee?

Alles begint natuurlijk met een body - je camera zonder lens zeg maar. Ondertussen zijn er zoveel verschillende maten en groottes dat je even door de bomes het bos niet meer ziet. Een gouden middenweg? De Canon EOS 600D. Ik heb me deze body aangeschaft toen ik net wat serieuzer begon te bloggen, samen met de kittens (een 18-55 mm). Deze body is niet heel uitzonderlijk, maar je kan er eigenlijk alles wel mee wat een normaal mens met een camera moet kunnen. Ik beschik niet over professionele fotografen, dus eigenlijk moet zowat iedereen met mijn camera overweg kunnen. Dikke prima!


Maar een body is natuurlijk niet alles. Het allerbelangrijkste is natuurlijk nog altijd je lens. Je kan hier ook opnieuw eindeloos ver in gaan, maar de lens die het vaakst wordt aangeraden voor (beginnende) fashion bloggers is de Canon 50mm 1.8 lens. Door het diafragma van 1.8 krijg je dat mooie blurry effect waar we als blogger helemaal wild van zijn en doordat deze lens zo compact is, is hij ook heel makkelijk mee te nemen!


Alles samengeteld komt de body op dit moment op een €380,00 (natuurlijk afhankelijk van de webshop of winkel), en de lens op een €100,00. Wil je nog wat van de prijs afpingelen, dan raad ik je aan om even te wachten tot er een actie is, of, indien je zo lang kan wachten, tot de solden, dan zijn er altijd wel leuke kortingen te vangen!Dit is dus de heel eenvoudige set waar ik mijn outfit foto's mee maak. Ik moet zeggen dat ik hier echt heel tevreden mee ben. Uitbreiding van lenzen, dat kan altijd nog, maar met dit lensje kom je echt al een heel eind. Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker even achter in de reacties!

Share:

1 reacties

  1. Mijn camera begint stilaan aan vervanging toe te zijn en ik denk erover om van Nikon op Canon over te schakelen... Maar inderdaad, ik wacht nog effe de acties af.

    BeantwoordenVerwijderen