Het verschil tussen bloggen en Youtube.

Bloggen of Youtube. Of beiden? Het is een keuze waar veel bloggers voor staan. De stap nemen om je blog uit te breiden met een Youtube kanaal klinkt voor sommige mensen erg eng in de oren. Vandaag vertel ik jullie het verschil tussen bloggen en Youtube voor mij.
youtube bloggen verschil


Ik ben, zoals de meeste mensen, eerst gestart met mijn blog vooraleer ik aan een Youtube kanaal begon. Het gebeurt maar zelden dat het in de andere richting gebeurd. Maar sommige bloggers hebben natuurlijk ook helemaal niets met Youtube filmpjes en sommige youtubers hebben ook helemaal niets met schrijven.

Het grootste verschil is natuurlijk dat, wanneer je een filmpje upload op Youtube, de kans erg groot is dat je met je gezicht op het scherm te zien zal zijn. Dat is voor veel mensen toch een beetje akelig, want wat als iemand die ze kennen hen ontdekt. Nu is dat natuurlijk een beetje dubbel, want meestal zie je jouw gezicht toch op je blog ook? Juist, maar je kan het makkelijker verbergen.

Ook de soorten commentaar die je krijgt verschillen heel erg. Voor de één of andere reden durven mensen veel directer zijn in hun commentaar op Youtube dan op blogs. Ze zeggen soms nare dingen zonder er waarschijnlijk veel bij na te denken. Dat is ook iets wat volgens mij veel mensen tegenhoudt. Ook ik heb in het verleden wel eens een ietwat nare comment gehad maar ik heb me vastgehouden aan de gedachte dat die wel eens anders zouden denken in de toekomst naarmate mijn kanaal evolueerde.

Een laatste verschil: bloggen doen de meeste mensen dagelijks, Youtube slechts 1 à 2 keer per week. Het lijkt onhaalbaar om dagelijks een Youtube video te plaatsen, maar dan weer veel haalbaarder om elke dag een artikel online te zetten, of zelfs twee. Alles hangt natuurlijk erg af van hoeveel tijd je er wil insteken. Edit je graag video's? Werk je graag met effectjes? Mijn antwoord: wanneer je een goede, deftige video klaar kan hebben is 1 à 2 keer per week genoeg. Liever minder video's, maar van  goede kwaliteit, dan veel video's die helemaal nergens op lijken.


Wat zijn voor jullie de grootste verschillen? 

Share:

3 reacties

  1. Ik zou het denk ik minder eng vinden op youtube te starten als gezicht sowieso al op mijn blog kwam zoals je zegt. Maar dat maakt het voor mij nog enger om youtube te starten, dat ik zelfs op mijn blog zelden een foto van mijn gezicht plaats :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben er nu echt al een tijdje over na aan het denken om naast mijn blog een Youtube kanaal te starten maar weet nog niet helemaal hoe ik dat in wil vullen. Een beetje eng vind ik het ook wel maar ik denk dat dat gewoon een kwestie van wennen is!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben er al zo lang over aan het denken om met YT te beginnen. Maar zoals je zegt het vergt veel meer tijd dan een artikel typen. En als je bv. werkt en het al moeilijk hebt op actief te blijven op een blog is YT al helemaal uit kwestie :D goed artikel!

    BeantwoordenVerwijderen