Wil je met me trouwen?

Nee hoor, ik ben nog lang niet aan de beurt! De Zweedse prins Carl Philip daarentegen, die stapt vandaag in het huwelijksbootje! Nu, ik word altijd wel een beetje royalty crazy wanneer er zo'n dingen op de planning staan, dus naar dit huwelijk ben ik ook erg benieuwd! En wat interesseert ons, meiden, nu meer dan hoe de jurk van zijn geliefde, toekomstige prinses Sofia er zal uitzien? Nu, dat moeten we nog even afwachten, maar we kunnen wel al eventjes een kijkje nemen naar enkele prachtige jurken uit het verleden! Kijk je even mee?


Een eerste jurk wat me erg opviel was deze van Elisabeth uit het Verenigd Koninkrijk. Waarom? Het mag dan wel de mooiste dag van haar leven moeten geweest zijn, dit huwelijk vond plaats net na de oorlog en dat had ook zijn invloed op de jurk. Elke Britse vrouw die na de oorlog het huwelijksbootje instapte, moest de stof voor haar jurk met kledingbonnen bij elkaar stappen, zo ook Elisabeth. Leuk weetje toch? Desondanks vind ik het model van de jurk echt heel erg mooi!

De Nederlandse lezers kennen haar ongetwijfeld: Beatrix van Nederland, een vrouw waar iedereen erg veel respect voor had, en nog steeds heeft. Waarom heb ik haar jurk ook uitgekozen? Ongetwijfeld door de prachtige snit. Deze jurk straalt een eenvoudige elegantie uit, iets wat mij zeer aanspreekt. Benieuwd naar de lengte van haar sleep? Vier meter en tachtig centimeter alstublieft!

Ook de jurk van Stéphanie van Monaco uit 1995 viel me direct op. Waarom? Het is een korte jurk, iets wat je toch niet erg vaak tegenkomt. Toch vind ik dat het moet kunnen, het stond haar ongetwijfeld prachtig en ondanks dat dit een heel simpel modelletje is, is het gewoon héél erg mooi, vind je niet?
Mijn favoriete royal wedding uit de recente geschiedenis? Ongetwijfeld het huwelijk van Kate Middleton en Prince William. Hoe énorm mooi zag zij er op die dag niet uit. Ik heb het hele huwelijk destijds opgenomen en ja, ik heb meerdere malen de opname gepauzeerd om de jurk te bestuderen alleen al. Ze zag er zo elegant uit, een écht prinsesje.


Welke jurk draagt jouw voorkeur?
*    Niet gesponsord, in samenwerking met Zalando.

Share:

1 reacties