De no-mascara look: iets voor jou?

Ik zocht wat trends af die gezien zijn op de catwalk voor het huidige S/S seizoen en het viel me op dat er redelijk wat looks werden gemaakt zonder mascara toe te voegen. Nu ben ik echt iemand die het liefst een hele tube mascara in één keer op mijn wimpers zou aanbrengen, maar toch besloot ik de look eens uit te proberen. Lees je even mee?




no mascara makeup look



Je kon er op de runway niet naast kijken: prachtige make-up, maar er leek iets te "ontbreken". Hé, waar is de mascara heen? Inderdaad. Burberry voorspelde het al een hele tijd geleden, maar de ietwat nare droom voor elke mascara lover is waarheid geworden: geen mascara dragen is "modern".

Nu heb ik het ook een paar dagen uitgeprobeerd, en ik moet zeggen, ik begrijp het concept wel. Het zorgt er eigenlijk voor dat je make-up er super natural uitziet, want het eerste wat sommige opvalt is toch wel dat je een flinke laag mascara hebt aangebracht.

Dat brengt mij dan wel direct bij het volgende puntje, iets waar sommige mensen wel over zouden kunnen struikelen: je huid moet hier wel in goede conditie voor zijn. Wanneer je vindt dat je huid er niet echt tip-top uitziet, ben je al snel geneigd om het accent wat meer op de ogen of de lippen te leggen om de aandacht weg te trekken van de oneffenheden. Dat doen door oogmake-up aan te brengen gaat hier dus al niet. Wel kan je een felle lipkleur aanbrengen, maar dat ziet er bij mij wat raar uit in combinatie met "kale ogen".



no mascara makeup look

Tips.


Natuurlijk heb ik wel enkele tips voor jullie hoe je deze look wel kan dragen, here we go!
  • Zorg voor een egale basis. Super belangrijk bij deze look! Kies een foundation die je roodheden verbergt, maar je huid er wel natuurlijk laat uitzien, daar draait het tenslotte toch een beetje om. Gebruik een concealer als je andere, meer hardnekkige oneffenheden wil verbergen in plaats van de foundation almaar op te bouwen, ziet er net wat mooier uit.
  • Indien je last hebt van een beetje verkleuring op je ogen of indien je oogleden snel vet worden, raad ik aan om eventjes een neutrale basis aan te brengen, zoals de MAC Painterly Paint Pot, of wat concealer! Zo heb je een egale basis, zonder eigenlijk kleur toe te voegen.
  • Laat je contouren spreken. Kies net voor een tikje meer bronzer, maar kies wel een kleur die er heel neutraal uitziet! Ik ging voor de ELF Contour & Blush in de kleur Turks & Caicos. Zet ook net je blush wat meer aan en kies voor een kleur die je de perfecte gezonde glow geeft, de Make Up Studio Blush in Silk Rose is hier ideaal voor. Voeg als laatste nog wat highlighter toe.
  • Ondanks dat ik deze look ook vaak gecombineerd heb gezien met een felle lipkleur, ziet het er bij mij een beetje gek uit. Ik kies liever voor een op-en-top naturelle kleur die mijn lippen er super juicy en plump doet uitzien, zoals de Bourjois Aqua Laque in nummer 2!
  • Ook je wenkbrauwen zijn heel belangrijk in deze look, aangezien ze zowat het enige zijn wat je in die regio van je gezicht opmaakt. Kies voor een kleur die goed aanleunt bij de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen, vul ze in en definieer, maar maak ze niet té,...dan ziet het er pas héél gek uit zonder wenkbrauwen.



no mascara makeup look




Ik vind het eindresultaat eigenlijk best wel geslaagd. Het is zeker wennen om geen mascara te dragen en ik vind mijn ogen net nog een tikje mooier zonder, maar het is wel een leuke trend om eens uit te proberen. Wat vinden jullie?

Share:

0 reacties