Challenge: mijn haar minder wassen.

Zoals voor vele meiden, is mijn haar voor mij heel belangrijk. Ik wil dat het er elke keer mooi uitziet en dat het ook in topconditie is. Nu heb ik altijd de gewoonte gehad om mijn haar héél regelmatig te wassen, maar daar wil ik verandering in brengen. Lees je even mee?
challenge haar minder wassen


Om alles even goed te starten: ik heb heel fijn haar van mezelf. Dit maakt ook dat het sneller vet wordt, ook al steek ik het een hele dag op en kom ik er totaal niet aan. Omdat het zo snel vet wordt, was ik mijn haar al een zevental jaar elke dag. Nee, dat is niet zo gezond voor mijn haar, dat weet ik wel, maar wat doe je nu als je haar zo snel vettig wordt?

Ik moet zeggen dat mijn haar zich het laatste jaar wel in een betere conditie bevindt door de producten die ik gebruik (meer daarover lees je hier), dat het nauwelijks kapot is en dat ik eigenlijk geen droge puntjes of iets dergelijks heb.

Toch wil ik mezelf een uitdaging aanmeten: mijn haar minder wassen. Ik wil niet direct heel extreem gaan, maar het juist heel geleidelijk aan opbouwen. Momenteel probeer ik mijn haar slechts om de 2 dagen te wassen. I know, voor veel mensen lijkt dit nog erg vaak, maar voor mij zou het al een overwinning zijn mocht ik dit kunnen volhouden. De tweede dag probeer ik het even in een rommelige staart of iets dergelijks te gooien, zodat het gewoon uit mijn gezicht is en ik er niet aan kan zitten prutsen.

Eerlijk? Ik ben erg blij wanneer ik het na de tweede dag 's morgens eindelijk mag wassen!


Hoe zit jullie haarroutine in elkaar? 

Share:

6 reacties

 1. Meisj wij zitten in hetzelfde bootje, dun haar dat snel vet word, persoonlijk word ik er gek van! Een tijdje geleden heb ik ook zo'n challenge gedaan maar ik had er niet aan gedacht om erover op mijn blog te schrijven :) Zou ik je post als inspiratie mogen gebruiken? Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk mag dat, plaats dan juist even een linkje naar deze post! :)

   Verwijderen
 2. Oh ik heb ook altijd heel erg snel vet haar, ik weet niet of dit wel zo handig is bij mij om te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was mijn haar 2x per week, en eerlijk gezegd zou ik het gerust 1x per week kunnen wassen. Mijn haar hangt bijna altijd open, maar wordt precies toch niet zo snel vettig :)
  Liefs,
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was mijn haar om de 3 dagen, maar tussendoor gebruik ik wel eens droogshampoo. Anders kan ik het niet volhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb daar gelukkig geen last van dat mijn haar snel vet wordt, ik was mijn haar 3maal per week en als ik wil moet ik het maar 1 keer per week wassen! Maar ik was toch drie keer omdat mijn haar dan terug frisser ruikt ;)
  X

  BeantwoordenVerwijderen