Een brief aan mijn jongere ik.

Wow, dit gaat een heftig artikeltje worden. Ik zag op enkele blogs dit al eens voorbijkomen : een brief aan je jongere ik. Nu ben ik nog niet zo oud, 19, maar het leek me wel eens leuk om te doen. Lezen jullie even mee?

Fien,

Wat ik je eerst en vooral wil zeggen : wees zelfzeker. Er zijn zoveel momenten in je leventje waarop je afgekraakt wordt door anderen, waarop je denkt dat alles goed gaat tot een ander je het tegengestelde doet vermoeden,... Twijfel niet aan jezelf.

Leef in het nu. Profiteer van elk moment dat je krijgt en grijp elke kans die je kan. Hou je bezig met wat je graag doet en heb de mensen lief die je op dat moment graag hebt. Terugkijken naar het verleden heeft geen enkele zin , wat gebeurd is, is verleden tijd. Wat nog komen moet, daar heb je op dit moment nog geen zicht op. Leef in het nu.

Denken anderen slecht over je? Laat ze doen. Of ze zijn jaloers, of ze weten niet beter, dat zei je moeder ook altijd. En eigenlijk, ze heeft gelijk. Doe wat je graag doet, ook al is dat iets als postzegels verzamelen, elke aflevering van een bepaalde serie bekijken, doe het gewoon. Het leven is te kort om je door anderen te laten opjutten, om anderen je te laten zeggen wat je wel of niet moet laten in het leven. Later ben je volwassen, moet je je eigen boontjes doppen.

Probeer niet alles zwart- wit te zien, maar steek er wat grijstinten tussen. De wereld is niet altijd zwart - wit, weet je wel? Dat lijkt ze echter soms wel, langs de ene kant mensen die in pure luxe leven, langs de andere kant mensen die het moeilijk hebben dagelijks een potje te koken. Er zijn ook nog mensen daar tussenin. Langs de ene kant heb je de "perfecte" mensen, langs de andere kant de losers, waar je jezelf misschien toe rekent. Je bent maar zo perfect, zo goed, zo slecht als dat je jezelf ziet. Je zelfbeeld is alles.

Wat wil ik je hier nu allemaal mee duidelijk maken? Wees zelfzeker, ook al voel je je soms ellendig, laat je niet op je kop zitten door anderen, en vooral : doe wat je gelukkig maakt, niemand anders kan dat voor jou doen.Wow , dat kwam er vlotter uit dan gedacht. Wel jongens, dit zou ik schrijven aan mijn jongere ik. Bedankt voor het lezen en tot de volgende! xx Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Twitter : http://twitter.com/Fientje__

Youtube kanaal : http://youtube.com/user/Fieneken1994

Share:

0 reacties