Tips voor zwakke nagels!

Je hebt geluk of je hebt het niet : goeie nagels hebben. Ik heb dat geluk jammer genoeg niet, dus heb ik uit eigen ervaring enkele tips opgesteld. Zo kan je je nagels toch gezond houden , ook al zijn ze wat aan de zwakke kant.
Benieuwd? Lees dan snel even verder!Tip 1 : Buff je nagels niet onnodig. Wanneer je heel hard bufft wordt je nagel natuurlijk alsmaar dunner. Bij mensen, zoals ik, die al vrij gevoelige/ zwakke nagels hebben , is dat dus niet aangeraden want je wil je nagel niet nog zwakker maken. Wanneer je dit bijvoorbeeld moet doen wanneer je je gelnagellak er als eerste stap even afbufft, kan dat wel, maar daar kom ik later nog op terug.Tip 2: Gebruik nagelverzorging. Ik deed dit vroeger nooit omdat ik dacht dat het niet nodig was. Grote fout! Nu gebruik ik steeds een nagelverhardener en een nagelolie/ nagelriemolie. Je kan een nagelverhardener op zich gebruiken, maar je kan natuurlijk ook een basecoat gebruiken waar al wat nagelverhardener inzit.

Hérôme nagelverhardener en Essence studio nails hardening nail base.Kruidvat Nail oil.Tip 3: Probeer je nagels af en toe te laten ademen. Het is iets waar ik het zelf ook altijd heel moeilijk mee heb omdat ik mijn nagels erg lelijk vind wanneer ik geen nagellak draag. Jammer genoeg kan je nagel dan niet altijd even goed ademen en vermindert de kwaliteit dan ook wat. Daarom laat ik om de x aantal dagen/weken mijn nagels even "nagellakloos".

Tip 4: Dit is voor de mensen, die net als mij nogal fan zijn van gelnagellak. In het begin deed ik de primer over mijn gehele nagel. Dat had echter als resultaat dat de lak muur - en muurvast zat en ik mijn nagels heel lang moest weken in de aceton. Aceton is totaal niet goed voor je nagels, daarmee dat het ook een goedje is dat in veel nagellakremovers niet meer gebruikt wordt. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je je nagels daar dan heel lang laat inweken? Wat ik de laatste tijd doe , is enkel primer aanbrengen aan de randjes, dus waar de gellak het eerste zou lossen. Ook gebruik ik eerst een laagje gel basecoat , dan een normaal lakje (dus geen gelnagellak) en dan een laagje topcoat, en dat werkt ook prima. Je moet rekenen dat , wanneer je ook gekleurde gellak gebruikt, je de lak eigenlijk 4 keer onder de lamp steekt. Om je nagels niet te veel te beschadigen is de manier die ik daarnet uitlegde net iets beter.


Zo, indien jij nog tips hebt, laat ze dan zeker even achter bij de reacties!

Tot de volgende! xx Fien
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Twitter  
Youtube kanaal
Bloglovin'

Share:

0 reacties