How To : Foundation aanbrengen met de juiste tool!

Vandaag toon ik jullie enkele "soorten" foundation  en hoe ik ze het liefste aanbreng. Ik toon jullie dus verschillende substanties , van heel vloeibaar naar een mousse textuur, en toon jullie de kwasten die ik daarbij gebruik. Benieuwd? Lees dan snel even verder!De eerste foundation die jullie zien staan is de nieuwe L'Oréal Nude Magique foundation. Deze foundation is héél erg vloeibaar, en heeft bijna dezelfde textuur als water. Deze aanbrengen met een kwast heeft niet veel zin, aangezien de kwast heel veel van het product zal opslorpen en je dus veel product verspilt. Deze foundation breng je het beste aan met je handen.

Dan volgt er een iets vastere structuur : de gewone, vloeibare foundation. Als voorbeeld heb ik hier mijn favoriet : de Bourjois Healthy Mix serum foundation. Deze breng ik het liefste aan met een buffing kwast omdat je daar een heel mooie finish van krijgt, bijna een airbrush finish. De buffing kwast die je op de foto ziet is die van RealTechniques, mijn absolute favoriete foundationkwast ooit!

De volgende combinatie is onlangs al eens voorbijgekomen : de mousse foundation, in dit geval de Rimmel Stay Matte Mousse foundation. Hier heb ik een tijdje moeten zoeken wat de beste optie was en uiteindelijk bleek dat een stippling kwast te zijn. Ze is een beetje het zusje van de buffing kwast, maar de haartjes staan iets verder uit elkaar. Dit is ook waarempel de enige foundation waarbij ik deze kwast gebruikt, maar het werkt wel. Met een buffing kwast krijg je te veel dekking en met je handen brengt hij niet mooi egaal aan.

Als je een poeder foundation bezit , kan je die natuurlijk altijd aanbrengen met een puffje (het ronde mousse schijfje), maar ik vind dat dat net iets te veel dekking geeft en dat je de poeder dan echt kan zien liggen. Ik raad aan om het met een fluffy poederkwast te gebruiken.Dan zie je hier nog twee tools die ik amper gebruik : de platte foundation kwast en het sponsje. Het sponsje zuigt naar mijn mening te veel product op , en voor het op mezelf te gebruiken vind ik het te veel werk (tip : ze zijn erg handig om ombre nail art met te doen!). De platte foundationkwast gebruik ik ook nooit, deze geeft een iets te strepig resultaat, je moet er daarna nog altijd met je handen of een andere kwast overheen. Deze van RealTechniques is wel handig om highlighter mee aan te brengen.


Zo, ik hoop dat jullie iets aan dit artikel gehad hebben! Indien er nog vragen zijn, laat ze gerust achter bij de reacties!

Tot de volgende! xx Fien
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Twitter  
Youtube kanaal
Bloglovin'

Share:

3 reacties

 1. heb je ook al de real techniques expert face brush gebruikt? indien wel zou ik hier heel graag een review/tutorial van zien! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb je ook al de real techniques expert face brush gebruikt? indien wel zou ik hier heel graag een review/tutorial van zien! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik nog niet gedaan, maar als er vraag naar is, wil ik dat zeker en vast doen!

   Verwijderen