Review : Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation!

Vandaag review ik een foundation voor jullie die nog maar recent is uitgekomen : de Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation! Deze belooft heel licht aan te voelen op de huid en daarbij je huid er een hele dag mat te laten uitzien. Benieuwd? Lees dan snel even verder!Verpakking

De verpakking ziet er heel netjes uit. Ik heb het nogal voor de tubes foundation , omdat je dan het laatste beetje foundation er echt kan uitknijpen. Bij een pompje heb ik altijd het gevoel dat er nog wat in het potje zit en dat ik dat dan verkwist.Werking

Zoals je kan zien en lezen op de verpakking, heeft deze foundation een mousse textuur. Ik ga meestal voor een vloeibare foundation , dus het was even zoeken met deze. Zeker als het op het aanbrengen van het product aankomt : ik heb eerst geprobeerd met mijn Buffing kwast van Realtechniques maar die bracht het product véél te dik aan, waardoor hij er echt dik en lelijk uitzag. Ook met mijn handen liep het niet van een leien dakje : de foundation bracht niet gelijk genoeg aan. Dan bleef er nog 1 optie over : mijn Stippling kwast van ELF. Bij andere foundations vind ik deze kwast niks, maar voor de Rimmel stay matte werkt hij supergoed. Ik schrok er echt van, deze geeft me de mooiste finish.


Tip : Je hebt slechts een klein beetje van de foundation nodig om je hele gezicht te bedekken (wat je ziet op de foto is waarschijnlijk al genoeg!). Een stippling kwast zuigt geen product op, wat zoveel wil zeggen als dat de hoeveelheid die jij op de kwast doet , op je gezicht zal belanden. Neem een héél klein beetje tegelijk en werk in rondjes. Zo krijg je een mooie finish.

Deze foundation blijft heel goed zitten doorheen de dag : ik zou zeggen tot de middag tot het rond mijn neus wat begint te glimmen , en dan is het zelfs nog niet zo goed zichtbaar. Ik zou hem dus zeker aanraden voor mensen met een droge huid, maar een iets vettigere T - zone. Je kan hem afpoederen, maar gebruik niet te veel, want dan ga je terug dat "plamuur" effect krijgen.

De kleur 100 Ivory is de lichtste en ideaal voor mijn huid (in de winter een NW20 bij MAC).

Besluit 

Na wat trial and error bevalt deze foundation me eigenlijk zeer goed. Het grootste pluspunt vind ik dat je met een kleine hoeveelheid product je hele gezicht kan doen, en dat je dan geen dikke laag aanbrengt.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende! xx Fien
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?
Twitter 

Youtube
Bloglovin'

Share:

6 reacties

 1. Ik heb hem vroeger lange tijd gebruikt, nog voor zijn re-release :D vond de foundation toen ook echt al de moeite dus ben benieuwd hoe ik hem nu ga vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn product! Ben nog opzoek naar een foundation voor mij droge en gevoelige huid! Waar kan ik deze halen?

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik breng mijn foundation het liefst met mijn handen aan, deze zal dus niet echt iets voor mij zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, het is echt een lastige klant als het op het aanbrengen aankomt! Met mijn handen was het niet zo'n groot succes :)

   Verwijderen
 4. Ik twijfel al een tijdje om deze te kopen, maar het is een groot voordeel dat je maar zo weinig nodig hebt! Dus ik denk dat ik m maar ga halen xoxo

  BeantwoordenVerwijderen