Cute & simpel! 3 haarstijlen.

Geef toe, je wil graag eens iets anders doen met je haar, maar je weet niet wat én je wil er liefst ook niet té veel tijd aan spenderen. Vandaag heb ik voor jullie 3 snelle, maar toch leuke haarstijlen! Kijken jullie even mee?

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl
Dit is mijn haar zonder dat ik er iets aan gedaan heb. Ik heb het enkel gewassen en dan aan de lucht laten drogen.


simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl

Haarstijl 1: cute side braid/ Cara Delevigne Inspired

Onlangs zag ik een Tutorial van Tanya Burr waar zij een Cara Delevigne inspired hair tutorial deed. Het was énorm makkelijk om te maken en ook perfect voor mensen met fijn haar zoals ik. 

Wat heb je nodig?

Een klein haarelastiekje, liefst zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur. Bij Kruidvat vind je er van Zenner.
Een spray die je haar wat textuur kan geven. Je kan het eventueel krullen, maar dit is een snelle haarstijl! Ik gebruik de Lush Sea Spray.

Hoe ga je te werk?

Spray de Sea Spray door je hele haar en kneed het wat. Zo krijgt je haar wat textuur en het is zo gepiept!
Ik ga de kant waar ik het minste haar heb vlechten, zo heb ik toch volume aan één kant van mijn haar. Je gaat drie stukjes nemen en dan een Franse vlecht maken aan deze kant van je hoofd. Op Youtube staan talloze filmpjes over hoe je een Franse vlecht maakt. Ik ga ongeveer door tot aan mijn oor en ga dan verder met een gewone vlecht tot ik het einde bereik. 
Dit vlechtje maak je vast met het elastiekje, je gooit je haar naar 1 kant en klaar!

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl side braid

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl side braid

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl side braid

Haarstijl 2: side ponytail

Wat heb je nodig?

Een haarelastiekje in dezelfde kleur van je haar.
Een schuifspeldje.

Hoe ga je te werk?

Deze haarstijl is zo simpel, er hoeft haast geen uitleg bij. Gooi al je haar na 1 kant en verzamel het in een paardenstaart. Laag, hoog, je mag zelf kiezen, ik draag de mijne het liefste laag. Doe er het elastiekje omheen. 
Nu zie je wel die elastiek niet héél goed meer zitten aangezien hij al je eigen haarkleur heeft, maar ik wel hem toch volledig wegwerken. Ik neem een klein stukje van de paardenstaart en draai hem rond het elastiekje. Vastzetten met een schuifspeldje en klaar!

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl side ponytail

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl side ponytail

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl side ponytail

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl side ponytail


Haarstijl 3: side bun

Wat heb je nodig?

Een haarelastiek, liefst groter dan zo'n kleintje zoals we in de vorige haarstijlen hebben gebruikt. Je haar moet er 2 keer doorraken. 
Schuifspeldjes.
Borstel.

Hoe ga je te werk?

Wanneer ik deze haarstijl maak, heb ik mijn haar liefst wat wilder en wat volumineuzer, dan is je knot ook wat mooier. Daarom ga ik het even wat touperen met een borstel. Niets lastigs, gewoon hier en daar plukken wat wilder maken.

Gooi al je haar naar 1 kant en verzamel het in een paardenstaart. Iedereen makt zijn knot op zijn manier, ik doe wat me uitkomt op dat moment. Wanneer ik de knot heb, trek ik hem nog wat uit elkaar om hem wat meer messy te maken. Daarna zet ik alle plukjes die ik niet mooi vind hangen of die er niet horen vast met wat schuifspeldjes en klaar!

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl messy side bun

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl messy side bun

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl messy side bun

simpele haarstijlen, snelle simpele haarstijl messy side bun


Deze haarstijlen zijn letterlijk in minder dan 2 minuten gefikst. Ideaal wanneer je naar school gaat, of wanneer je gewoon een snelle, maar leuke haarstijl wil!

Ik draag de side bun waarschijnlijk het meest, ook om te sporten!

Wat is jouw favoriete haarstijl? 

Share:

3 reacties

 1. Alledrie leuk, dat zijwaarts knotje vind ik super! Wil ik zelf ook eens proberen

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijwaartse knotje vind ik echt superleuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke ideeën, vooral de laatste ziet er me leuk uit :D

  BeantwoordenVerwijderen