Inspiratie: de Nikkie Plessen knot.

Ik heb heel fijn haar, maar vind het toch steeds leuk om iets nieuws te proberen. Ongeveer een jaar geleden zag ik voor het eerst de Nikkie Plessen knot. Maar ja,..zij had alles wat ik niet had: lang haar (al is het ondertussen mooi gegroeid), en dik haar (al vermoed ik dat zij extensions droeg). Wel, als je naar foto's terugkijkt van een jaartje geleden en je vergelijkt die met nu, ziet mijn haar er stukken beter uit. Tijd om deze haarstijl terug een kans te geven!

nikkie plessen knot, nikkie plessen knot fijn haar


Dit is de video die destijds op Nikkie haar kanaal verscheen over haar knot:Tijd om hem na te maken! Nu, mijn haar is nog steeds fijn, dus ik heb wat hulp nodig wat volume betreft. Ik verspreid eerst wat volumepoeder aan mijn kruin en werk het goed in. Daarna teade ik al mijn haar, maar slechts héél lichtjes, ik wil het niet te veel beschadigen. Wanneer ik er dan uitzie als een stekelvarken, probeer ik de instructies van de video te volgen. Eigenlijk gaat het zo:

  • Neem je haar in een hoge paardenstaart vast. 
  • Doe alsof je de elastiek er nog een keertje omheen doet, maar trek niet al je haar erdoor.
  • Vervolgens pak je het voorste stuk van de "knot" beet en trek je de elastiek eroverheen. 
  • Wat roefelen door je haar, vastzetten, en klaar!
nikkie plessen knot, nikkie plessen knot fijn haar

nikkie plessen knot, nikkie plessen knot fijn haar

nikkie plessen knot, nikkie plessen knot fijn haar

Nu, die hele uitleg is net Chinees in het begin. Oefening baart kunst zou ik zeggen!

Wat vind jij van de Nikkie Plessen knot? 

Share:

5 reacties