De skincare TAG!

Er is al een heel tijdje geen tag meer verschenen op deze blog. Natuurlijk hadden we deze week de Liebster Award, maar dat is nog net wat anders vind ik. Toen ik aan het brossen was, om zoek naar een tag, kwam ik "de skincare tag" tegen. Skincare is iets waarin ik vooral de laatste maanden erg in geïnteresseerd ben. Vroeger was het : make-up remover, moisturizer en klaar, terwijl skincare veel meer om handen heeft dan dat. Benieuwd naar mijn antwoorden om de vragen? Lees dan snel even verder!Ik kwam deze tag trouwens tegen op de beautyblog van Eva!

Beschrijf je skincare routine in 5 woorden: 

Hydrateren, mild, rijke crème, ... (ik kom niet eens aan 5!)

Wat is jouw skintype?

Droge tot zeer droge huid.

Wat is je favoriete huidverzorgingsproduct?

Omdat ik er niet 1tje kon uitkiezen als topproduct, heb ik er drie voor jullie klaarstaan : 
 • Bioderma! (ofcourse) Dit is een hele milde micellair water, ideaal voor mensen die last hebben van een enorm droge en gevoelige huid als ik. Het prikt totaal niet en het voelt net als doodgewoon water op je huid. Echt een topper.


 • La Roche Posay Nutritic Intense crème. Ik gebruik deze crème zowel als dag - en nachtcrème, puur omdat hij zo rijk en fantastisch is. Ondanks het feit dat hij zo rijk is, doet hij mij niet te veel glanzen overdag, super ontdekking.


 • La Roche Posay Liat démaquillant physiologique : ik heb hem nog maar enkele dagen in gebruik maar wat is dit een fijne reinigingsmelk ! Binnenkort doe ik er graag een uitgebreid review over!

Topproduct voor puistjes.

Ik ben niet iemand die heel vaak sterke acne krijgt, meestal gaat het om enkele stomme puistjes die er eens doorkomen, maar dan zijn ze gelukkig ook niet veel. Wanneer ik er wel meer last van heb, gebruik ik de Tea tree skin clearing toner, maar jammer genoeg is deze toner eigenlijk ietsje te sterk voor mijn gevoelig huidje.

Een pure tea tree oil als spot treatment zou dus een betere optie zijn.

Vochtige doekjes, ja of nee.

Hoe handig ze soms ook kunnen zijn, nee , ik ben er geen fan van.

Toner, yay or nay?

Ik gebruik de laatste tijd geen echte toner meer in mijn skincare routine. Het hangt gewoon erg af van wat je huid kan verdragen en bij welke producten je jezelf goed voelt. Ik gebruik na het reinigen nog eens mijn Bioderma en de klus is geklaard (en op een heel milde manier).

High-end skincare of high-end make-up?

High-end make-up ziet er heel leuk uit en soms moet ik er echt aan weerstaan, de meeste make-up producten uit mijn stash vind je doorgaans bij Kruidvat of Di. Ik zou dus resoluut gaan voor de high-end skincare. (LRP!)

Wat is het meest universele huidverzorgingsproduct dat je al geprobeerd hebt?

Dan moet ik toch gaan voor de Bioderma H2O micellair water.

Je bent in een apotheek en kan slechts 1 huidverzorgingsproduct kopen, wat neem je mee?

Surprise, terug Bioderma! Al kan je het in België makkelijker vinden bij iU.

Top huidverzorgingstips : 

 • Luister naar je huid en wat het nodig heeft. Durf af te wijken van de standaard moisturizer - reinigingsmelk - toner stapjes, en neem de producten die voor jou het fijnste werken.
 • Hydrateren! Ook al heb je een vettigere huid, blijf je huid hydrateren!

Neem deze tag gerust over!

Bedankt voor het lezen iedereen en tot de volgende!
xx Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?

Share:

2 reacties

 1. La Roche-Posay is echt een geweldig merk!
  Ik heb jaaaaaaaaren hun effaclar K gebruikt tegen acné!
  Nu ben ik fan van de cicaplast!

  BeantwoordenVerwijderen