Mijn favoriete films!

Vandaag gaan we even buiten onze comfort zone : geen beauty artikel. Ik ben een enorme filmliefhebber. Series interesseren me zo niet echt, want meestal kan ik de serie toch niet volgen of mis ik een paar afleveringen en vergeet ze te herbekijken. Ik kan ook heel erg opgaan in films. Misschien een beetje té, aangezien ik er echt dagen mee kan bezig zijn de film in mijn hoofd te analyseren. Benieuwd welke films mijn favoriet zijn? Lees dan snel even verder.Ik ben een "historische film" freak, en ik moet eerlijk zeggen dat ik ze dan ook nog verkies boven romantische films. Hier komen mijn favorieten :


Avonturenfilms/ historische films

Alexander de Grote

Ook films over legendes en mythes interesseren me mateloos. "Alexander de grote" vind ik dan ook 1 van de beste films die ik ooit gezien heb. Nee, ik ben inderdaad niet bang van een spatje bloed op het scherm (hé, dat is ketchup hoor!).  Deze film gaat dus over het verhaal van Alexander de Grote, en in tegenstelling tot sommige andere films, leunt deze film sterk aan bij de realiteit. Een echte aanrader!

Troy

Nog zo'n klepper (misschien ook omdat Orlando Bloom de hoofdrolspeler is, maar sssht!). Dit verhaal spreekt mij opnieuw sterk aan : de strijd tussen Sparta en Troye, tussen Paris en Achilles. Al moet ik zeggen, deze films is wel wat geromantiseerd : in de realiteit ging het er waarschijnlijk niet zo liefdevol aan toe, maar soit. Het blijft  1 van mijn favoriete films ook.

King Arthur

Ja, hier bestaan heel veel verschillende films van. Mijn favoriet is die met Clive Owen. Deze staat denk ik het dichtst bij de realiteit. Nou ja, de realiteit, het is nog steeds niet bewezen of de figuur van "King Arthur" en zijn ridders van de ronde tafel ooit bestaan heeft of niet.


Random filmfavorieten


The Guardian

Een film met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Natuurlijk! Deze film gaat over de US Coast Guard. Je ziet de opleiding tot de functie van redder , het leven als redder zelf, en een vleugje romantiek en drama zit ook zeker in deze film verwerkt. Ik blijf het een hele goede film vinden en zeker een  aanrader.

12000 BC

Ik weet eigenlijk niet goed onder welk genre je dit moet plaatsen. Het gaat over een oude stam die de winter moet overleven, waarbij geliefden worden ontvoerd, moeten beschermd worden,... Het is een film die moeilijk uit te leggen is en die je gewoon moet zien om te begrijpen waarom hij zo goed is.

Zo, dit waren mijn favoriete films van het moment!
Heb jij nog suggesties? Laat ze dan zeker achter in de reacties!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
xx Fien
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Waar kan je me nog vinden?

Share:

0 reacties